Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Borata a slavný politický komentátor a komik Bill Maher, který se nikterak netají svým názorem, že náboženství je porucha myšlení a brání lidem používat selský rozum, spojili své síly a natočili dokument Religulous (spojení slov „religion“ a „ridiculous“), v kterém navštěvují slavné náboženské destinace, vedou rozhovory s věřícími z různých náboženských skupin a snaží se formou satiry dokázat, že organizované náboženství je zdraví a mozku především smrtelně škodlivé. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pokud jste stejně jako já fanoušek novináře, spisovatele a z podstaty kontroverzní osobnosti Christophera Hitchense (případně Rickyho Gervaise, George Carlina, Richarda Dawkinse a dalších zatracených ateistů), či pouhého kritického myšlení, nebude vám tenhle pouk Billa Mahera nespíš připadat příliš objevný. Pravděpodobně se u něj ani nepotrháte smíchy... Jen holt stojí za vidění. Kdyby nic jiného, můžete ho nad pivem probrat s kamarády (ateisty, či v lepším případě věřícími). 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Víra dělá z nepřemýšlení ctnost." Zažili jste někdy ten pocit, že jste se smáli nahlas a zároveň vám vzteky vařila krev v žilách? Tak přesně tohle jsem zažíval takřka celých 100 minut. Ten film je zároveń skvělý i strašný. Pro nás ateisty svým způsobem satisfakce. Do prdele, je jednadvacáté století... Tímhle filmem opět utrpěla má víra, víra v člověka coby rozumné bytosti. ()

Reklama

Webb odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je něco tak zcestného, že to ani nejde nazvat dokumentem. Velmi silné nepochopení daného stavu. Víra v boha je duchovní proces, který je v přímém sepětí s rozumem. Bohužel to není to, co je na Religulous nejslabší. Je jím způsob konfrontace ateismu s vírou od Billa Mahera, kde namyšlenost a hloupost vítězí. ()

KlárkaS odpad!

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že všude najdete partu magorů, ale přece nepřestanete mít rádi svůj oblíbený sportovní klub kvůli jednomu videu s jeho hloupými hooligans. Udělejte si na náboženství vlastní názor, protože nechat se zmanipulovat názory někoho tak arogantního, jako je Bill Maher, který se snaží zesměšit, nebo co dokonce hůř, nenechat doříct myšlenku zástupců různých věřících, není vůbec fajn. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se pan Maher naučil číst, možná by s údivem zjistil, že na většinu jeho otázek už bylo odpovězeno, fundovaně, zajímavěji, dokonce i na vědecké bázi. Tohle není samozřejmě dokument, ale manipulativní pokus zavděčit se za každou "ateistické většině" (nebo alespoň nemyslící ateistické většině, která taky neumí číst) - a jak vidno, daří se to. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • V souvislosti s příjezdem papeže Benedikta XVI. do USA v dubnu 2008 se Maher postaral o pořádný skandál, když o papeži ve svém pořadu Real Time prohlásil: „Dámy, je svobodný, býval to nácek a nosí divné klobouky.“ Vášnivá odezva pravicových médií a věřící veřejnosti ho přiměla k „omluvě“: „Už nikdy ten vtip s náckem neudělám, protože odvádí pozornost od toho, co jsem se opravdu snažil říct. A to, že kdyby se zjistilo, že vedoucí firmy zaměstnává tisíce lidí, co zneužívají děti, skončil by ve vězení. Pokud máte pár stovek příznivců a někteří z nich zneužívají děti, tak jste hlava sekty. Když jich máte miliardu, tak jste papež.“ (kiddo)
  • Bill Maher je členem „The Reason Project“, charitativní organizace, která se snaží o šíření vědeckých fakt a sekularismu ve společnosti. (kiddo)
  • Při natáčení používali tvůrci falešný pracovní název „Duchovní cesta“, aby získali rozhovory s náboženskými představiteli. Ti nevěděli, že se na snímku podílí Bill Maher, dokud se nedostavil na rozhovor. (kiddo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama