Reklama

Reklama

Dny, které změnily svět

(seriál)
  • Německo TAG X

Prožijte znovu významné historické události, které odstartovaly velké společenské změny. Před vašimi zraky se odehraje dobytí Bastily, pád říše Aztéků i obléhání Vídně Turky... (oficiální text distributora)

Recenze (3)

ivonius 

všechny recenze uživatele

Je přeci zcela zjevné, že nebýt Habsburské říše tak jsme dnes pravděpodobně 250 let mluvili německy a nebo 350 let turecky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaný dokument. Co se informací, jsem patřičně spokojen. Nejzajímavější díl? Rozhodně hned ten první o starých Aztécích, jejich krvavých obřadech věnovaných bohu slunce, o velkém množství památek (chrámů a pyramid), náboženské hierarchii, velkém Tenochtitlánu, legendárním vládci Montezumovi až po dobytí španělskýn dobyvatelem Hernánem Cortésem. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Na dobytí Bastily asi není nic zvláštního a neznámého, ale konec aztécké říše a řádění Španělů, to se dopodrobna na školách neučí, takže to jistě stojí za shlédnutí. Jsou zde vidět i nové nálezy archeologů a hypotézy, co by bylo kdyby... Turecké výboje až k Vídni souvisí s naší minulostí a tady je to podáno zase tak jako jinak, takže taky je to dobré vidět. Celkově 70% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama