Reklama

Reklama

Dny, které změnily svět

(seriál)
  • Německo TAG X

Prožijte znovu významné historické události, které odstartovaly velké společenské změny. Před vašimi zraky se odehraje dobytí Bastily, pád říše Aztéků i obléhání Vídně Turky... (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaný dokument. Co se informací, jsem patřičně spokojen. Nejzajímavější díl? Rozhodně hned ten první o starých Aztécích, jejich krvavých obřadech věnovaných bohu slunce, o velkém množství památek (chrámů a pyramid), náboženské hierarchii, velkém Tenochtitlánu, legendárním vládci Montezumovi až po dobytí španělskýn dobyvatelem Hernánem Cortésem. ()

ivonius 

všechny recenze uživatele

Je přeci zcela zjevné, že nebýt Habsburské říše tak jsme dnes pravděpodobně 250 let mluvili německy a nebo 350 let turecky. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Na dobytí Bastily asi není nic zvláštního a neznámého, ale konec aztécké říše a řádění Španělů, to se dopodrobna na školách neučí, takže to jistě stojí za shlédnutí. Jsou zde vidět i nové nálezy archeologů a hypotézy, co by bylo kdyby... Turecké výboje až k Vídni souvisí s naší minulostí a tady je to podáno zase tak jako jinak, takže taky je to dobré vidět. Celkově 70% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama