Reklama

Reklama

Sigourney Weaver mezi gorilami

(TV film)
  • USA Gorillas Revisited with Sigourney Weaver

Obsahy(1)

Už je to dvacet let, co jsem hrála odvážnou primátoložku, doktorku Dian Fosseyovou, ve filmu Gorily v mlze. Roku 1987 se stala čestnou předsedkyní Mezinárodní nadace na záchranu goril Dian Fosseyové, který se snaží tyto nádherné tvory chránit. A v době vzniku dokumentu se poprvé od natáčení filmu Gorily v mlze vracela do Rwandy do míst, kde se točilo. Tehdy ohrožovala gorily devastace jejich přirozeného prostředí, pytláctví, nemoci a občanská válka. Jak se jim asi daří teď? Jsou ještě některé gorily, co Sigourney poznala a zamilovala si je, naživu? Tyto otázky byly hlavním důvodem vzrušujího návratu americké herečky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé shledání odehrávající se po dvaceti letech. Je vidět, že Sigourney Weaver je nejen slavná a báječná herečka, ale i neobyčejný a citlivý člověk. Ne jen tak někdo z jejích hereckých kolegů by se vrátil na místo svého bývalého natáčení, které se uskutečnilo v africkém pralese. Ale na S. Weaver je poznat, že jí to trmácení za něco stálo. O nějakém astronomickém honoráři v tomto případě asi moc mluvit nelze, pokud vůbec o nějakém... Herečce sice za těch 20 let pár vrásek na tváři přibylo, ale horské gorily jsou krásné a ohrožené i dnes. Ve filmu Gorily v mlze je poznat jak se Sigurney s gorilami sblížila a skutečně si je zamilovala a v dokumentu můžeme v jejích očích pozorovat jiskřičky štěstí a tisíce jiných dojmů z opětovného setkání, našel jsem v nich i touhu se těchto pozoruhodných stvořeních dotýkat, ale to už je v dnešní pokročilé době nemožné. A to je škoda, protože v tu chvíli by se emoce zřejmě projevily naplno a bez sebemenších zábran. Je zájímavé se dozvědět a pozorovat kolik se toho od dob opravdové Dian Fossey změnilo. A jak je vidět, tak se to změnilo k lepšímu a její neutuchající snaha a píle ochraňovat "své" gorily měly význam. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Krásný a hodně zajímavý dokument pojednávající o shledání Sigourney Weaver s jejími zvířecími přateli z řad goril a to po dlouhých dvaceti letech , které uběhly od doby natáčení filmu Gorily v mlze , kde tato skvělá herečka ztvárnila hlavní roli. V dokumentu je vidět , že její láska ke gorilám se nevytratila ani po letech a že ona sama není jen vynikající herečkou , ale i citlivou a milující bytostí a proto všechno ji obdivuji. 89% ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Gorily a hlavně gorilý mláďata jsou velmi sympatická stvoření, stejně tak i Sigourney Weaver. Je trochu nezvyklé vidět Ripleyovou v džungli jak se plahočí za opicema :) ale jsem rád že dokument BBC ukázal že je nejen kvalitní herečka ale i člověk který miluje zvířata a snaží se jim pomáhat. ()

Reklama

Reklama