Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddechovka, která ničím neurazí. Roztomilý Heath Ledger se usmívá jako sluníčko, charismatický Rufus Sewell je na zabití, sympatický Paul Bettany by dokázal ukecat i mrtvolu a tak dále. Hudba perfektní (ať žijou Queeni!!!), kamera taktéž. Vtipy doslova miluju - jsou trefné a inteligentní. Co dodat? Snad jen: "HE WILL ROCK YOU!!!".:-) ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brian Helgeland | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Todd Black, Brian Helgeland, Tim Van Rellim | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 117,487,473 $ || Komédia jak má byť. Ukazuje sa tiež, že herci z HW neba nie su vo svojich pozíciách náhodou. Kaliberi jako Heath Ledger majú také široké herecké spektrum, že môžu zahrať čokolvek od blbosti až k šialenosti, a všetko im budete veriť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je tento příběh rytíře vyjímka porušující hned několik pravidel. Film odehrávající se ve 14. století převažně v Anglii s výborným trochu revolucionářským příběhem a příjemními herci spolu s pár českými, jelikož se film z velké části natáčel i u nás. Představte si průběh dřevcového turnaje, udatní rytíři na koni se na sebe řítí a publikum z plna hrdla podupává do rytmu skladby We Will Rock You. Tak názorně vypadá celý film. Mix zábavy a historie dává důkaz toho, že legrace je i když ne příliš podle pravidel. Věřte tomu, že mě tento film tenkrát při premiéře překvapil na tolik, že jsem si ho oblíbil a viděl tolikrát, že mě nikdy nedokázal omrzet a navždy zůstane ukotven v mé paměti. --- Natrhnu ti zadek, ty Quasimodo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost zoufalý film. Historické reálie jsem neviděl v žádném jiném filmu tak mizerně zobrazené. Příběh je katastrofální. Herci, jako by každý vypadl z jiného historického období. Ledger, Sossamon a Sewell by si zasloužili určitě lepší film. Brian Helgeland se až moc odvázal, a na rozvleklý historický snímek, jsou jediným lákadlem bídně natočené souboje na koních s českými kaskadéry, ale to samé už bylo k vidění dávno předtím, třeba v Princi Bajajovi. 20% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Ve finální scéně má kůň v blízkém záběru na sobě kožené brnění, zatímco v širším záběru má kovové. (Karlos80)

Reklama

Reklama