Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

jahol 

všechny recenze uživatele

Přestože mám seriál 24 hodin hodně rád (pro mne osobně je to první dílo nové seriálové vlny třetího tisíciletí), nečekal jsem, s přihlédnutím k podmínkám vzniku tohohle televizního dílka, nic extra. O to příjemněji jsem byl překvapen tím, že námět unese délku celovečerního filmu, je velmi slušně zpracován a na rozdíl od hromady jiných daleko ambicióznějších kousků je natočen v působivých realistických exteriérech (to je ostatně pro "dvacetčtyřku" typické) a když se podíváte na některé scény z chaotického města v převratu pod drobnohledem, zjistíte, že nejsou ošizené ani menší detaily. A můžete mě obvinit z naivity, ale film má v sobě i překvapivě dost morálního poselství, které nevyznívá jednostranně nebo jako klišé. Minusem je zbytečná (a pro jinak poměrně inteligentní scénář proto překvapivá) nezničitelnost hlavního hrdiny - pokud už musel přežít (jako že ano, o čem by byla sedmá série, že?), daleko lépe by se to uneslo, kdyby bojoval najednou ne s deseti ale tak se čtyřmi protivníky, přitom z hlediska logiky příběhu by tahle lákavě komornější varianta byla zcela bez problémů. Kiefer Sutherland je tradičně velmi dobrý (scénář by v jeho roli mohl malinko ubrat na patetičnosti) a i černí kluci jsou tak dobří, že vás ani nenapadne, v jaké rovníkové herecké škole (nebo v jakém downtownu jakého amerického města) je posbírali. A protože dvacetčtyřka si tradičně zakládá na záporácích, budou se vám určitě líbit postavy ničeho se neštítících povstalců a staré i nové postavy z americké části příběhu, se kterými se už brzy setkáme v sedmé sérii seriálu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že hodně dlouhá pauza mezi 6. a 7. řadou výborného seriálu 24 hodin, bude důvodem vytvoření skvělého prequelu, ale bohužel tomu tak není. Jedná se o průměrný film, který těží z úspěchů předešlých řad a kdyby tvůrci udělali radši 8-10 minutový prequel, jako u předešlých řád, tak by možná udělali lépe. Měl jsem pocit, že koukám na Krvavý diamant 2, protože tohle je taková vykrádačka, že nechápu, proč zrovna tohle museli tvůrci vymyslet. Akce jsem se také moc nedočkal, ale když už nějaká byla, tak nebyla vůbec špatná. Ale zase konec alespoň vystihuje to důležité slovo Redemption. A vůbec je konec docela solidní a hlavně nám dává velkou touhu po 7.řadě, abychom čekali zhruba dva měsíce na to, jaký bude osud Jacka Bauera. Kifer Sutherland zde nemá bohužel moc prostoru a nedočkáme se ani jedné hlášky "Damn it". Škoda!!! Na druhou stranu mně potěšili ostatní herci. Robert Carlyle, který zahraje kdykoliv, kdekoliv a cokoliv naprosto výborně a v menší roli Jon Voight. Otázkou je, zda-li mohl tento prequel dopadnout líp a nebo hůř? Těžko říct! Každopádně se jedná o pouhý pruměr, který mně dobře naladil na 7. řadu na kterou už se nemůžu dočkat! ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Na seriál to podle mě nemá. Uvítal bych tam víc akce od Jacka, tohle beru spíše jako průměrný dvoudíl seriálu. Každopádně se ve filmu vlastně nic nevyřešilo, a ani nevím, zda očekávat dokončení od 7.řady, na kterou se v nejbližších dnech chystám. Edit po 7.Řadě: Tak jsem se mýlil, a jsem rád, že sem se dočkal vyřešení. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Solidní sedmdesátka. Jasně, je to částečně zkopírovaný Krvavý diamant, ale to neznamená, že tam musí být hromada akce, všude okolo lítat hlína a Jack s AK-47 pobíhat bojištěm v černých brýlích a ve zpomalených záběrech. To od Redemption nečekal snad nikdo. Pro mě to funguje prostě jako prequel a vysvětlení, jak se Jack dostane před tribunál na začátku sedmý sezóny. Nenudil jsem se ani minutu, Jack házející dynamity a likvidující celou jednotku rebelů mi nečekaně utkvěl v paměti a na to, že tam jsou dvě akční scény a spousta keců (ano, prezidentka bude na pěst) jsem měl hranici entertainmentu vysoko nahoře. Ale možná je to tím, že mi už jen náběh ústředního motivu dělá husí kůži a při pohledu na zmoženýho Kiefera jsem byl prakticky stejně rozloženej jako když na konci 4.série odcházel do západu slunce.... Ya-ya jsem holt fanda. P.S. to KarelR: Jack "damn it" samozřejmě řekne, stačí nastražit uši a neodbíhat pro kafe. ;) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Začínám být v Africe pečený vařený. Nejdřív Far Cry 2 a teď tam střílí i Jack. REDEMPTION dopadlo více méně tak jak jsem čekal. Nic světoborného (za skromné 2 hodinky se toho moc nestane), ale každého fanouška návrat Jacka potěší a jak teď nad tím tak přemýšlím na novou řadu mě to navnadilo opravdu hodně. No prostě Jack je zpátky a já jsem tomu rád. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)
  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama