Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

JimiH 

všechny recenze uživatele

Moran je opravdu monstrum. Své názory prezentuje tak, že sami pochybujete, jak moc vážně je myslí, ale to je přece vedlejší. Umí je perfektně prodat, zesměšnit cokoliv, aniž by byl na hranici trapnosti (ano i to se šmouly mě pobavilo) a hlavně jeho stylizace divákovi napovídá, že jeho stand-up je vlastně parodie na všechny řečníky, co od půlitru řeší světové problémy. ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Ako môže byť niekto takto dokonalý? On je...chodiaca legenda a pritom sa o to ani sám nesnaží, možno o tom ani nevie! Je jednoducho sám sebou, s ničím sa nehrá, proste si len príde na javisko, začne rozprávať a ja len čumím! A nemôžem dýchať od smiechu. =) Dylan Moran nikdy nehral Bernarda Blacka - on ním bol od začiatku a stále ním je! Žiaden človek by tak vytrvalo nemohol hrať stále jednu postavu, on je fakt taký! A to je na ňom najlepšie. Už som počula názory, že je príliš afektovaný, čudný a dokonca trápny (je trápne už len napísať takýto nonsens) ale on je presný opak... A potom ho nemilujte! =) Monster je pre mňa vrcholom stand-up vystúpení. Jimmy Carr, Gad Elmaleh či iní...existuje veľa dobrých stand-up komikov, ale asi som sa pri nikom nedostala do takej pohody ako práve pri Moranovi. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ojedinelé stand-up vystúpenie, ktoré ma zaujímalo len preto, že ho má na svedomí Dylan Moran alias Bernard Black z Black Books. Počas 90-tich minút hovorí snáď o všetkom - o ženách, náboženstve, alkohole, deťoch, hudbe a o živote ako takom, pričom zo seba sype veľmi originálne a dosť neortodoxné názory. Častokrát sa zamotá a hovorí o blbostiach, miestami sa zasekáva, no aj tak je vo výsledku veľmi vtipný a trefný. 8/10 ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Moran skáče od tématu k tématu a Vám to ani nepřípadá nepřirozené, neboť Dylan to ze sebe chrlí tak rychle, že je zkrátka nemožné přemýšlet nad strukturou jeho projevu. Jediné, co jste schopní zachytit je spousta výborného bezbariérového humoru. Bohužel některá témata jsou slabší a Monster není dokonalou zábavou, ovšem i přes těchto několik zaškobrtnutí se jedná o výbornou zábavu. ()

Dovlatovka 

všechny recenze uživatele

I na téhle show je vidět, že Black Books je Moranovo dítě...humor podobný, občas dost drsný, občas roztomilý a okouzlující. Během dvou hodin stihne Moran po vzoru Pythonů urazit několik skupin lidí a přitom být k sežrání. Smějete se nahlas a pořád přemýšlíte, jestli v těch jeho vlasech nežijou nějaká zvířátka:-) ()

Zajímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama