Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (1 027)

plakát

Sixteen Candles (1984) 

Hughes píše skvělé dialogy a posouvá hranici nadsázky vysoko. Některé dějové zákruty už by dnes byly příliš kontroverzní, ale pracuje se s nimi naštěstí spíš v duchu hyperboly. To, že si Molly Ringwald a Anthony Michael Hall kradou film pro sebe asi nepřekvapí, ale i herci ve vedlejších rolích se velmi snaží vytřískat maximum ze svých scén. Pestrý soundtrack je příjemným bonusem.

plakát

The Owl vs Bumbo (1984) 

Kolekce méně i více vydařených scén, kterým kraluje aerobik, muzikálové číslo a ještě několik zajímavých bitek mezi hlavními hrdiny. Jen škoda, že se do boje nepustila i Michelle Yeoh.

plakát

Legendární zbraně Kung Fu (1982) 

Neuvěřitelná kadence bitev v perfektní choreografii. Skvěle se zde pracuje i s mysterióznem okolo schopností šaolinských mnichů. Gordon Liu i zbytek osazenstva excelují a těch 100 minut uteče jak nic.

plakát

Chello hongmijoo ilga salinsagan (2005) 

Předvídatelný příběh spojený s neschopností budovat napínavé scény vede i na ploše 92 minut k lehké únavě. Tenhle horor můžete klidně vynechat.

plakát

Bytost (1982) 

Mrazivý a znepokojující zážitek, ve kterém jako by psychiatrická péče sama byla nebezpečnou entitou ničící s podobnou vervou hlavní hrdinku.

plakát

Walpuržina noc (1971) 

Zajímavý příběh, bohužel mi nesedlo jeho zpracování. Opravdu bych si přál, aby se mi film líbil více, protože své nepopiratelné kvality má, ale nebyl to můj šálek kávy.

plakát

Vlkodlak (2010) 

Andrew Kevin Walker měl pravděpodobně záměr udělat z Vlkodlaka patřičně tragickou figuru pronásledovanou vnitřními démony i okolím. Zda selhal on nebo jen režisér Jon Johnston je na diskuzi, ale výsledek je emocionálně chladný jak měsíc za úplňku.

plakát

Vlk (1994) 

Zajímavý koncept, kterému hrozně škodí neúměrná délka a předvídatelnost. Ani výborný casting a práce trikařů mi nezbránila v zívání.

plakát

Stříbrná kulka (1985) 

Excelentní práce trikařů a tvůrců masek, vynikající Gary Busey a to je bohužel vše, co mohu pochválit. Křečovitý příběh i dialogy s nezdravým množstvím patosu mi opravdu hodně kazily zážitek.