Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dřív, měl jsem tu čtyři hvězdy... Podíval jsem se na to znovu tuhle - a ejhle: musím s hodnocením níž. Jo, film to není špatný, nakonec když vedle sebe hrají Nicholson a Pfeifferová, špatné to snad ani být nemůže, hláškuje se vtipně a finální rozuzlení je také bez chyby, ale děj je nepříjemně roztahaný, dost ředěný vodou, utahaný a strašně bez švihu. Což bohužel znamená, že když film nemá to správné tempo, nemůže mít ani atmosféru. A to je škoda. Moc tomu nepřidává ani Spader, jehož vlkodlak je k smíchu. Jenže jakej film o vlkodlakovi byl (kromě Lona Chaneye Jr. z roku 41) opravdu dobrej, atmosférickej a strašidelnej? Žádný, bohužel. A tady je to ošperkovaný o klasickou "popcornovou" devadesátkovou lovestory, která tehdy zabila spoustu dobrých námětů. A mimochodem, na tomto filmu je vidět, že i Jack Nicholson coby herec má svoje limity (za které nemůže): když na začátku, než ho vlčí geny začnou měnit, má představovat uťápnutého a neprůbojného outsidera, je jasně vidět, jak moc mu to nejde, jak moc je tou charismatickou, energií prýštící elektrárnou, takže nesebevědomého dobráka vlastně ani nemá šanci zahrát... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Will Randall zažívá na stará kolena nečekané zlepšení smyslového vnímání. Od chvíle, kdy svým vozidlem srazil vlka a ten mu za to z vděčnosti udělal slušný otisk chrupu do ruky, začal Randall lépe slyšet, vidět i cítit. Před důchodem by se z toho měl radovat, ale on místo toho začíná mít nepříjemný pocit, že noci netráví v posteli, nýbrž poklusem v lesních porostech s šedou kůží na těle. Měl by s tím začít něco dělat, ale být vlkodlakem má i své výhody. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Krutě pod mé osobní očekávání. Nicholson je vyjmečný herec ať už hraje vlka, či cokoliv jiného. To je fakt který mu nikdo neupře a zrovna v tomto případě doslova zachránil co se dalo. Jeho kreace je výtečná. Nichols umí vytvořit jakous takous atmosféru, avšak napětí nic moc, masky přímo tragické a vůbec celkové vizuální zpracování příšerně televizní. Tohle má být ten slavný a brilantně natočený horor ? Nezdá se mi. Těžce průměrná záležitost s přehrávajícím Spaderem, jehož vlčí oči byly tak nevěrohodné, až to vedlo k úsměvu. Standart v podstatě jen kvůli Jackovi. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Komentář Nicka Towa víceméně vyjadřuje i mé pocity z tohoto filmu. Na Vlka jsem tenkrát zašel do kina a bylo to v mém životě první zklamání z Jacka Nicholsona. Do té doby jsem žral prakticky celou jeho filmografii od Easy Ridera až po Batmana. Pak už jsem narazil snad jen na jediný jeho dobrý film (Přísaha). Kvalitních vlkodlačích horrorů není mnoho, a tento k nim rozhodně nepatří. Zdejší kladné přijetí napříč širokým spektrem publika přičítám známým jménům v kolonce tvůrci. Velké zklamání, od něhož pramení můj pocit, že Jack by udělal nejlíp, kdyby hned po natočení Batmana raději odešel do důchodu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Will momentálne prežíva jedno z najťažších životných období. Na ceste domov zrazí vlka, ktorý ho pohryzie, v práci dostáva padáka, svoju ženu pristihuje pri nevere s najlepším kolegom. Keď už sa zdá, že to nemôže byť horšie, začína mať zvláštne pocity. Jeho zmysli, ako zrak, sluch či čuch ostali niekoľko násobne vnímavejšie. Will sa síce napodiv cíti lepšie, ale prečo sa každé ráno budí od krvi, poranený, bez toho, že by si čokoľvek z predošlej noci pamätal. Bez toho, že by si to z počiatku uvedomoval, Will žije dvojí život. Cez deň je bežným človekom, v noci vlkolakom. Jack Nicholson je borec. Proste tento herec ťahá kopec snímkov úplne sám a ani pri tomto filme to nie je výnimkou. Nie, že by tento mysteriózny thriller nespĺňal kritérium slušného príbehu, kvalitné herecké obsadenie či dramatizáciu, no, akosi v mojich očiach a citových bunkách nezahral na tie strunky, ako by mal. Až záver dostatočne ponúkol to, čo po celý film takmer abstinovalo. Pôžitok z napätia. Rozuzlenie očakávané - 65%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Jack Nicholson prosazoval se svým kamarádem scénáristou Jimem Harrisonem, aby byl tento film natočen, celých 12 let. (HappySmile)
  • Přestože je celý film o vlkodlakovi, toto slovo v něm není ani jednou řečeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama