Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Žeby osemdesiatková hororová klasika? Neviem. Doteraz som o tomto filme nepočul. Behom sledovania som si uvedomil, že horory o vlkodlakoch ma nikdy nebrali a považujem ich za najslabšie v tomto žánri. Tento film ma strašne pomalé tempo. Tak dlho sa buduje atmosféra až je to nuda. Scény zabíjania sú krátke a bez napätia. Gore minimum s príliš svetlou malinovkovou krvou. Po trikovej stránke to už tiež neohúri, aj keď sledovať premenu človeka na vlkodlaka bez CGI má stále niečo do seba. To že ústrednú príšeru porazí malý chlapec na vozíku dokazuje jak bola úbohá. Hororová stránka filmu proste nefunguje. Zaujal ma len pekný vzťah medzi súrodencami (sympaťák Haim a roztomilá budúca Anna zo Zeleného domu) a zaujímavá dramatická línia s otcom alkoholikom (Busey), ktorý sa postupne dáva dokopy. Ako celok to je ale slabý film, ktorý právom zapadol. 4/10. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší werewolf film, co jsem kdy viděl. Já mám prostě pro snímky natočené podle literární předlohy Stephena Kinga strašnou slabost, to je holý fakt, který se doufám nikdy nezmění. Tento první a zatím i poslední film režiséra jménem "Daniel Attias" je nadprůměrý horor s výborným příběhem a já jej nemůžu ohodnotit níž, než čtyřmi hvězdami. 70% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga a jeho knihy mám velice rád, takže jsem byl hodně zvědavý jak si Attias vedl při zfilmování jeho knihy Cycle of the Werewolf. Sám autor však napsal i scénář, takže očekávání bylo velké a po skončení filmu jsem byl více méně spokojený. Vše je natočeno v dosti poklidném tempu, ale kombinace dobrodružného snímku se slušnou dávkou hororové atmosféry mělo své klady. Zvláště když se tu objevilo hned několik mých oblíbených herců a za celý film jsem ani jednou nezaznamenal pocit nudy. Někomu sice může vadit ona lehká „dětská naivita“ se kterou je nám příběh odvyprávěn, ale King si v tomto prostě libuje a neudělal to poprvé. Zřejmě i proto mám jeho knihy tolik rád. Však sám se jich nejvíc přečetl kdysi v pubertě. Vlkodlačí tématiku sice moc často nevyhledávám, protože většina filmů je na jedno brdo, ale tady Corey Haim ztvárnil sympatického mladíka na vozíku a já tohoto herce jednu dobu opravdu „žral“. Škoda smutného závěru jeho života. Jeho strejda mu však dokázal vyrobit pořádnou „káru“, kterou jsem mu celkem záviděl. On Gary Busey byl celkově tím nejlepším, co nám tento film vůbec nabídl. Tedy hlavně jeho kladná role strejdy kutila, věčného ožraly, který byl však pro malého Martyho velkým vzorem. Oba dva se tu starali o zábavu a posunuli kvalitu příběhu ještě výše. Je ovšem pravdou, že kniha mě bavila o něco víc. Nevím, možná za to mohlo ztvárnění samotného vlkodlaka, které zrovna nepovažuju za geniální. Gumová proměna na mě moc nezapůsobila, přestože scéna z kostela je opravdu bravurní. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno veľké detské hororové dobrodružstvo zabalené do pre mňa nostalgickej atmosféry 80. rokov. Aj napriek tomu, že sa snímok môže javiť ako detský, pretože sa tu príbeh odvíja detskými očami, po hororovej stránke je slušne dospelácky zvládnutý. Smrtiace útoky vlkolaka na ľudí si nedávali servítku pred ústa - masakrík ako sa patrí. Tiež ma potešila maska vlkolaka - stará dobrá old school hororová škola a poctivá maskérska prácička. Celkom spokojnosť. 65/100 Tour po Amerike. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia gore hororu s komediálnymi prvkami a detského dobrodružstva. Bohužiaľ mi tieto dva prístupy spolu príliš neladili a keď sa striedali scény prístupu a so scénami prístupu b, tak som mal občas dojem, že sa pozerám na dva rozdielne filmy. Keď si to tak vezmm, tak postava 11-ročného chlapca a jeho sestry je pre samotný príbeh úplne zbytočná. Výsledkom je potom aj slabé finále, kde sa rodinka s vlkodlakom stretáva, scéna na moste a následná naháňačka s autom je o niečo vydarenejšia. Hherecky tu jednoznačne dominuje Gary Busey a film poteší aj fanúšikov Lost, pretože ako šerif tu vystupuje Terry O´Quinn. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Film byl natáčen od října do prosince roku 1984. Do kin se ale dostal až 11. října 1985. (mahler)
  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)

Reklama

Reklama