Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Cca ve 12ti letech jsem na original VHS u našich v obýváku našel film Kvílení vlkodlaků V. A nelíbilo se mi to tak silně, že jsem se zařekl, že další díly této série zkouknu leda když mi budou filmy s vlkodlakama docházet. No a po 18ti letech se tak i stalo a já si s trpkostí stáhl první díl série Kvíleni vlkodlaků. A po zhlédnutí jsem zůstal chvilku jako opařenej a marně dumal jak je možné že Kvílení 1 a 5 jsou filmy ze stejné série. Dostal jsem totiž bezvadnou chlupárnu, která mě bavila (hlavně od příjezdu do kolonie se film rozjíždí na bomby) , bezva prostředí, vlkodlaci vypadali 100x lépe než ta plyšová krysa v pátém dílu a mělo to i hutnou atmosféru. Jsem zvědav u kterého dílu se to zvrhne, ale každopádně už se s chutí dnešní večer chystám na dvojku a budu doufat, že pětka byla prostě jen omyl (něco jako "Halloween 3" ). Doporučuje devět vlkoušů z deseti. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Spolu s akčnými Dog Soldiers britského režiséra Neila Marshalla, vnímam The Howling ako najlepší a najhrôzostrašnejší werewolf movie, aký som kedy videl a v rámci plejády hororov, ktorú priniesli pre tento žáner nezvyčajne plodné osemdesiate roky, ho považujem za jeden z najvýraznejších výtvorov vôbec. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Problém KVÍLENIA VLKOLAKOV je v tom, že jeho prvá polovica je nudná a pripomína skôr serial killer (!). Až keď sa dej prenesie z mesta do malebných, ráno zahmlených lesných zákutí (a nekonečného húkania nočných sov), dostane snímka správnu hororovú chuť. Plus skvelé masky (Rob Bottin a Rick Baker), dostatočné množstvo sexu (pri ohni) a drsné krvavosti (odseknutá ruka). Spielbergov chránenec Joe Dante osciluje medzi pôsobivým werewolf-movie a komediálnejším béčkom 80. rokov. Ďalšie diely už boli čisté zverstvá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až poslední třetina mi připomněla, že koukám na de facto kultovní snímek o vlkodlacích. To předtím bylo téměř k uzoufání. Nepovedené potácení se od ničeho k ničemu se zoufalou nánou, které se místo dychtivě očekávaného znásilnění neznámým úchylem v pornokabince, dostalo něčeho jiného. Hodinu stopáže si pak nebyla štond vzpomenout, čím se o ni nakonec vlastně otřel a proč to bylo tak chlupaté. Nakonec i s manželem odjede na tábor pro magory a konečně začíná pořádná šou. Poctivé a vynikající masky, slušná porce krve a povedená, leč očekávaná tečka. Tři důvody ke třem pěkným hvězdám. P.S. Obsah od distributora opět sepsaný debilem. Je to jinak. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Začátek dlouhé hororové série. Moderátorka je pronásledována vlkodlakem, což ona neví, ale velice brzo zjistí. A už se jde na věc, nebot je vržena přímo do lůna jejich komunity. jsou tu opravdu krásné záběry na měnící se lidi, moc pěkný triky. Vlci vypadají krásně . Děj je pěkný a pořád se něco děje,vše má dobrý spád a akci, konec je celkem jasný, jak to taky u hororu může jinak dopadnout než dobře.... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme sa na chvíľku objavil aj Forrest J Ackerman, v obchode drží výtlačok časopisu Famous Monsters of Filmland, ktorého bol vydavateľom. (beso74)
  • Film je volně založen na stejnojmeném románu Gary Brandnera. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama