Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děsivý příběh ze současnosti, o mladé dívce, která poznává svého nového souseda. Později zjistí, že soused je krvelačný Vlkodlak. (LIVINGDEAD)

Recenze (26)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noc, úplněk na nebi září stříbrným světlem a ulicí se plazí koberec mlhy skrývající děsivé tajemství. Psi jsou této noci neobyčejně neklidní. Vlkodlačí variace na Noc hrůzy (1985) nedosahuje sice kvalit upířiny z 80. let, ale jako hororová komedie pobaví. Nový soused s motorkou a černým vlčákem si přišel pro dospívající Loren, jelikož v ní vidí svoji dávnou lásku tak, jako ji viděl Dracula v Mině. Lorenin bratr je nevěřící do té doby, než se sám ocitne ve spárech vlkodlaka. Třešinkou je hostování Kevina Sorba, jehož okolnosti donutí odložit masku herce a konečně se postavit zlu. Solidní muzika, obstojné masky jen trochu vylepšené počítačem při metamorfoze a střeva ven. Umírněné gore až tak nevadí, byť dojde i na hruď proraženou vlkodlačím spárem. A jelikož zdejší bestie přesně odpovídá legendám, na její zničení stačí stříbro v jakékoliv podobě. Oddechový film s vizuálem 80. let a očekávaným happyendem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kanadskou tvorbu nepovažuji za moc kvalitní (zvláště tu novodobou), ale občas i ona dokáže zplodit docela zajímavé filmy. Tento levný kousek však mezi ně určitě nepatří. Docela mě překvapilo, že v žánru není vedle hororu uvedena i komedie, protože jako čistokrevný hororový film mi to tedy rozhodně nepřišlo. Bylo zřejmé, že tvůrci vsadili především na pohlednou mladou herečku a přestárlou hvězdu Kevina Sorba, než aby se alespoň snažili potřebně zapracovat na vytvoření co možná nejlepší atmosféry a všeho potřebného okolo. Speciální efekty byli dost chabé, ale divák se u nich alespoň zasměje pořádně od plic. Proč se taky sakra nepodívat na digitální proměnu psa v monstrum, nebo proužek dýmu představující tu hustou mlhu okolo domu. Dle mého měli raději zůstat u hry stínu (při proměně ve vlkodlaka), protože maska samotná moc vydařená nebyla. Ale jak už jsem poznamenal, šlo spíše o komedii / parodii, než klasický horor. Občas jsem tu narazil na několik srandovních hlášek či situací, takže to tvůrcům připisuji k dobru. Nina Dobrev je vážně docela pohledná holka, ale že by byla nějak závratně dobrou herečkou? No nevím, seriály ve kterých účinkovala, jsem neviděl, ale tady žádný oslňující výkon tedy rozhodně nepředvedla. No a Kevin Sorbo? Ten už je dávno za zenitem, ale tady alespoň pobavil (tedy jeho postava). Doby kdy klátil coby seriálový Hercules jednu potvoru za druhou (a nejen potvory…), jsou však již dávno pryč. 40% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi Channel se vytasil s dalším hororem o násilnické obludě, tentokrát přišla řada na vlkodlaka. V zásadě souhlasím s Le_Chuckem ale s dodatkem, že od této televizní stanice může brát hodně lidí tento film ještě jako příjemné překvapení, neboť se na něj dá vydržet koukat. Snesitelnost scén s Kevinem Sorbem je udivující, ze zdejších "herců" je ještě nejlepší. Televiznost snímku sálá z každého záběru, což by se dalo prominout kdyby byl scénář neurážel každou rozumně myslící bytost - takto pouze 20%. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že do kin by se tahle záležitost asi dát nedala. Ale k čertu s tím, já bych na to i zašel :o) Ale od začátku: 39% mne trochu odradilo, ale jelikož mám rád Ninu Dobrev, šel jsem do toho. A nelituju. Snímek si zachovává určité tempo, má napětí i atmosféru, byť sebebéčkovitější a musím přiznat, že mne nenudil. Sice tam občas jsou dějově scénáristické sekvence, ze kterých jde husí kůže, ale celkově z toho mám dobrý pocit. Kdo je milovníkem béčkových hororo-thrillerů a především Niny, doporučuju, nebude litovat! :o) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sympatická študentka Loren zisťuje, že jej nový sused je krvilačné monštrum. Jednoduchá horrorová zápletka. Veľmi podobná vampire snímku "Fright Night". S tým rozdielom, že tento krát to nebude upír, ale vlkolak. Nápad to nie je špatný, ale scénaristické a technické spracovanie tohto námetu je miestami dosť pokrivkávajúce. To ma však neprekvapilo, pretože v prípadoch kanadskej produkcie som na to zvyknutý. Potešilo ma však, že sa jedná o lycanthopy snímok, v ktorom hlavnú úlohu stvárnila pekná, mladá Nina Dobrev, ktorej pomáhal starý takmer zabudnutý Kevin Sorbo, a preto dám titulu "Never Cry Werewolf" tri hviezdičky. Loren the werewolf slayer! *** ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama