Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků II

  • Česko Vytí vlkodlaků 2: Tvá sestra je vlkodlak (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stefan (Christopher Lee) patří k předním znalcům okultismu. Záhadná smrt populární novinářky Karen White v přímém televizním přenosu jej zavede na stopu vládkyně vlkodlaků Stirby (Sybil Danning). Když Stefan zjistí, že její smečka už je imunní vůči stříbru, vypraví se společně s Kareniným bratrem Benem a její kolegyní Jenny Templeton (Annie McEnroe) do vlkodlačího sídla na hradě Jezeri. Jsou odhodlaní utkat se s krvelačnou Stirbou, protože dobře vědí, že osud Karen může potkat kohokoli z nás... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Druhá část série přímo navazuje na první, akorát se děj přesouvá do temné země Transylvánie, což je ve skutečnosti temné komunistické Československo. A česká stopa je zde více než výrazná jak v exteriérech a interiérech - pražský orloj a Č. Krumlov vedou, tak i co se týká herců a filmového štábu. Výborný je přesah do fantasy, kdy část se odehrává na hradě a jeden má pocit, že jde o takový ten fantazijní bezčasý středověk. Noční hřbitov, kostnice a skvělé hradní interiéry plné svící. Ch. Lee je jak jinak jedinečný, jen jsem každou chvíli čekal, že mu vyjedou špičáky. Nechybí nahota, vlkodlačí švédská trojka, vystřelené oči v doprovodu rubínových fontán a potyčka s vlkodlaky v lese. Pěkná kamera, dobrá hudba, škoda, že nevybrali nějakou echt gotickou kapelu, ale budiž - každopádně takové XIII. století teprve čekalo na přerod, páč v roce 1985 vznikla kapela HNF. Dávné hodnocení zvedám o jednu hvězdu, páč jsem si film tentokrát více užil, všechno české mi dělalo neobyčejně dobře, a při srovnání, co vzniká v posledních letech, mě tohle prostě bavilo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemáte konvenčnější zbraně ??" ;) Jirka Krytinář nejdřív ztratil ucpávky do uší, následně přišel o život a já u tohohle sequelu málem přišel o rozum.. Druhé Kvílení, které rovněž zkouší vykrádat famózní původní Rituál, vlastně platí za takový vlkodlačí Hostel po Česku.. Zajímavá paralela, příšerný film !! Alespoň však bizarní raritka pro fanoušky žánru.. ()

Reklama

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Reb Brown tu sice oddělá brokárnou pár titanofobních vlkodlaků a svoji holku nakládá i přes džíny, ale na ten film nemá. Český divák tu má navíc ten další rozměr, tj. babička Kaplanová omládne do sexbomby co konstantně ukazuje výstřih (a v epicky sestříhanym závěru se našestnáckrát obnažuje), Krytinář tady mává řemdihem a nosí v uších vosk z posvátných svíček a Krausovi řikaj Tondo. A všemu vévodí rachejtlemi ozbrojený Christopher Lee co postuluje vyhubení vlkodlaků pomocí své Vampire-Kill Kit, ale o tom nikdo neví. A vůbec už nechápu ty synth-punkery, co stejnou písničku hrajou asi pětkrát a zřejmě se umí teleportovat. Blbost jak zvon, ale zábavná. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že se převážná část tohoto otřesného béčka natáčela u nás, snímek určitě stojí za vidění. Moje nejoblíbenější scéna je ta, kde Christopher Lee vysvětluje, že centrum všeho zla se nachází v Černé zemi. Na otázku, kde se ono místo nachází, odpoví, že v Transylvánii. Vzápětí střihač nepřipravenému divákovi předhodí záběry na Staroměstský orloj... Navíc se další děj odehrává ve městě s názvem "Vlkava" a pár štěků si tu střihli třeba Valerie Kaplanová, Jan Kraus ("Teď poznáš rozkoš milování se s vlkodlakem!") nebo Jiří Krytinář, jehož potká nepěkná smrt. Většinu filmu jsem strávil ležíce na podlaze v křečích... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhá časť horrorovej werewolf série "Howling" nesie podtitul "Tvoja sestra je vlkodlak". Natočili ju v roku 1985, štyri roky po premiere úvodného filmu. Pokračovanie naň volne nadväzuje, avšak kvalitatívne viditeľne zaostáva. Na režisérsku stoličku už neusadol talentovaný Joe Dante. Réžie sa chopil akýsi babrák Philippe Mora. I scenár je len jedna obrovská hlúposť. Navyše to celé pôsobí desne lacno. Zrejme preto, že značnú časť rozpočtu minuli na honorár pre Christophera Lee, ktorý nejakým nedorozumením prijal úlohu v tomto hlboko podpriemernom snímku. * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Komparz filmu bol zložený poväčšine z početnej skupiny krumlovských Rómov, čo malo vytvoriť ilúziu, že sa dej odohráva v Rumunsku. (Zdroj: denik.cz) (Raccoon.city)
  • Část filmu se odehrávala v punkovém klubu Fučíkárna v Praze. Policajti dostali od komunistických funkcionářů rozkaz dva dny pankáče neobtěžovat a tak mělo přibližně 250 pankáčů o zábavu postaráno. (whack)
  • Část filmu se natáčela také v zámku Jezeří u Horního Jiřetína na Mostecku. Filmaři zde pro potřeby natáčení pomalovali zdi jedné z místností, která tak zůstala dodnes. (Rachmanino)

Reklama

Reklama