Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků IV

  • Velká Británie Howling IV: The Original Nightmare

Obsahy(1)

Čtvrté pokračování nezůstává pověsti série nic dlužno. Úspěšná autorka mnoha románů Marie má za sebou těžký rok, a není tak žádné překvapení, že její vypětí vede až k nervovému kolapsu. Ozdravný pobyt na venkově se však pomalu mění v noční můru, ve které půjde spisovatelce o holý život. Městečko Drakho, kde se Marie usídlila, je totiž semeništěm ďáblových spratků – vlkodlaků, kteří nemají s návštěvníky příliš dobré úmysly. A to ještě Marie ztrácí oporu ve svém příteli, který zcela podlehl svodům krásné cikánky… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Campbell 

všechny recenze uživatele

já prostě nevím co si o režisérovi Houghovi myslet na jednu strany natočil jednu z mých nejoblíbenějších duchařin Legend of the hell house a nato natočil podprůměrnou blbost Incubus. A ted natočil tuhle průměrnou vlkodlačinu. Původně jsem chtěl dát menší hodnocení, ale přeci jen vlkodlačin není zas tak moc, a už vůbec ne dobrých. Neříkám že tohle je dobrý, ale dá se na to koukat. Rozhdoně zlepšení od Howling 3. Vlkodlak je sympaťák a konec je prostě dobrej(škoda že takhle není zbytek filmu). Produkce levná(film produkoval Avi lernen což je šéfik Nu image ale tohle produkoval ještě před jeho firmou). Ale nejvíce mě dostala hláška na obalu "Nejlepší proměna ve filmu" tvůrci asi neviděly American werewolf in London:-/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vlastne celkom milé béčko, ktoré sa silou mocou snaží ignorovať dvojku aj trojku a atmosférou sa približuje skôr k prvému (a pomerne výbornému) dielu. Teda opäť traumatizovaná hrdinka, toho času psychicky na dne, odchádza do malebného lesného prostredia, kde sa nocou ozýva tajomné kvílenie. Dej nemá priveľký zmysel, miestami je zbytočne prekombinovaný (línia s mníškou - asi niekomu bolo ľúto za trojkou?). Ale i tak som zo štvorky mal, po obludných skúsenostiach z dvojky a trojky, pozitívne dojmy. Tvorcovia sa zrejme potrebovali dištancovať od dvojky a trojky a tak do štvorky dali minimum vlkolakov. V podstate sa „naplno“ objavia až vo finále. Prekvapivo to ale príliš neprekáža. Divák je vďačný, že nedostal niečo ako dvojku a trojku. A je tu pomerne odvážna posteľová scéna (okrem nej je film známy aj vďaka finálnej „rozleptávajúcej“ pasáži). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu vypadá docela zajímavě a i když není zrovna originální, tak sliboval parádní podívanou, která se ovšem nekonala. Zůstalo totiž jen u slov, ale finální fáze a celkový děj filmu vůbec zajímavý nebyl. Skoro celý film se vůbec nic neděje a to nejdůležitější pořád chybělo. Vlkodlaky samotné totiž máme možnost vidět až úplně na konci. Nevím jestli autoři neměli dost odvahy nebo finančních prostředků, leč film o vlkodlacích má být hlavně o nich a ne, že je skoro vůbec neuvidíme. Přitom za posledních zhruba patnáct minut na nás vybalili několik velice zajímavých scén, za které se nemusí vůbec stydět a které určitě stály za pozornost. Rozkládající se tělo prokletého člověka patřilo k tomu nejlepšímu, co bylo vidět a určitě bych vám tuto scénku doporučil. To samé platí o vlkodlakovi v kapli. Zbytek vlkodlaků byl totiž úplný shit a snad ještě větší ubohost než ve třetím díle. Herci vyfasovali umělé zuby, trochu make-upu a umělé štětiny, které možná rozesmějí, ale určitě nikoho nevystraší. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Asi do osemdesiatej minúty som si hovoril, čo to vlastne pozerám, keď som asi dvakrát zazrel chvost vlka a to bolo všetko. A to si myslím, že vlkodlačí film by mal byt práve o nich. I keď pár vražd tam bolo, ale oni boli mimo záber. Konečne finále ponúklo i niečo z týchto chlpatých beštií, ale to sa tu asi nemali radšej objaviť vobec. Začne to rozkladom človeka, ako keby spadol do kyseliny, čo som vobec nepochopil a aby sa z neho stal klasický vlk. Celkovo masky boli veľmi lacné ako aj celý film, ktorý bol ešte aj nudný. Trocha ponurosti i krvi tu bolo, takže 2* dám, ale naviac táto časť rozhodne nemala. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nikterak zásadní vlkodlačí počin, ve kterém zříte souložit svůdnou cikánku, dozvíte se jak si spisovatelky užívají svou dovolenou mimo civilizaci a bude vám nabídnuta zřejmě nejdémoničtější metamorfóza člověka na zubatou bestii v dějinách světové kinematografie. Škoda jen, že režisér plně rezignoval na drtivou většinu své práce a soustředil se hlavně na „pekelně“ zvládnutou gradaci a jeden popový song s feelingem vykastrovaných Europe. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • První a čtvrtá část vlkodlačí série jsou založeny na stejnojmenném románu od Garyho Brandnera z roku 1977. Je však zajímavé, že 4. díl představuje věrnější adaptaci knihy než první film z roku 1981. (Bloody13)

Reklama

Reklama