Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

Hadža 

všechny recenze uživatele

Ani nevim jak mne mohla takova klasika leta obchazet,zvlaste jeste podle predlohy meho oblibeneho Kinga.Ovsem ani na knihu jsem zatim nenarazil,tak bylo alespon me prekvapeni prijemnejsi.Nastesti film nedopadl jako vetsina ostatnich , podle jeho knih,takze tu mame prijemny vlkodlaci snimek ,skoro rodineho typu.Na dobu vzniku masky vcelku slusne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vlkodlačích hororů je sice málo, pokud tedy vůbec nějaký je, ale tenhle rozhodně jejich případné řady nerozšíří. Těžký průměr a vlastně zde vůbec není vysvětleno kde se vzal v městečku vlkodlak. Musím zase nechat osmdesátkovým záležitostem že neměly potřebu něco dovysvětlovat a vyprávět. Prostě vlkodlak řádí ve městě, zabíjí a diváku ber nebo nech být! Od Garyho jsem očekával malinko více zábavy. 55% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V poklidném městečku Tarker´s Mills začne řádit krvelačná šelma. Jeho obyvatelé začínají doslova ztrácet hlavu, jelikož oběti jsou rozcupovány na kusy. Při útoku na postiženého mladíka Martyho však bestie přijde o oko. Chlapec zjistí, že jde o vlkodlaka, a svěří se svému strýčkovi. Jejich plán je jasný: zastavit vraždící monstrum. Stačí jen nalézt osobu, která bude mít pásku přes oko... Stříbrná kulka je díky hlavnímu hrdinovi spíše dětským hororem, ale mordy jsou přesto řádně krvavé, masky povedené a slušná je i atmosféra městečka uprostřed hlubokých lesů. Zajímavostí může být i účast Gary Buseyho v netypicky kladné a sympatické roli Martyho strýčka... Chybí mi tyhle werewolf-horory s poctivou maskérskou prací. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga a jeho knihy mám velice rád, takže jsem byl hodně zvědavý jak si Attias vedl při zfilmování jeho knihy Cycle of the Werewolf. Sám autor však napsal i scénář, takže očekávání bylo velké a po skončení filmu jsem byl více méně spokojený. Vše je natočeno v dosti poklidném tempu, ale kombinace dobrodružného snímku se slušnou dávkou hororové atmosféry mělo své klady. Zvláště když se tu objevilo hned několik mých oblíbených herců a za celý film jsem ani jednou nezaznamenal pocit nudy. Někomu sice může vadit ona lehká „dětská naivita“ se kterou je nám příběh odvyprávěn, ale King si v tomto prostě libuje a neudělal to poprvé. Zřejmě i proto mám jeho knihy tolik rád. Však sám se jich nejvíc přečetl kdysi v pubertě. Vlkodlačí tématiku sice moc často nevyhledávám, protože většina filmů je na jedno brdo, ale tady Corey Haim ztvárnil sympatického mladíka na vozíku a já tohoto herce jednu dobu opravdu „žral“. Škoda smutného závěru jeho života. Jeho strejda mu však dokázal vyrobit pořádnou „káru“, kterou jsem mu celkem záviděl. On Gary Busey byl celkově tím nejlepším, co nám tento film vůbec nabídl. Tedy hlavně jeho kladná role strejdy kutila, věčného ožraly, který byl však pro malého Martyho velkým vzorem. Oba dva se tu starali o zábavu a posunuli kvalitu příběhu ještě výše. Je ovšem pravdou, že kniha mě bavila o něco víc. Nevím, možná za to mohlo ztvárnění samotného vlkodlaka, které zrovna nepovažuju za geniální. Gumová proměna na mě moc nezapůsobila, přestože scéna z kostela je opravdu bravurní. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pohodový osmdesátkový horor s dětskými hrdiny, který mi v mládí unikl. Nic zásadního, ale King si napsal scénář a je v tom dostatečně cítit, třeba i tak, že nehororové pasáže jsou zajímavější než hororové. Hlavní hrdina je obyčejný kluk, ozvláštněný tím, že nemůže chodit a jezdí na cool motorovém kolečkovém křesle Stříbrná kulka, které mu postavil strejda, jakého by chtělo mít každé dítě. A později mu strejda postaví ještě nadupanější verzi, která předjede i auto, a je využita k fajn honičce. K tomu pár krvavých vražd, nějaká ta utrhnutá hlava a roztrhání dítěte mimo obraz, které je působivě opsané tím, že šerif nese zakrváceného papírového draka. A Gary Busey a Everett McGill. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)
  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)

Reklama

Reklama