Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga a jeho knihy mám velice rád, takže jsem byl hodně zvědavý jak si Attias vedl při zfilmování jeho knihy Cycle of the Werewolf. Sám autor však napsal i scénář, takže očekávání bylo velké a po skončení filmu jsem byl více méně spokojený. Vše je natočeno v dosti poklidném tempu, ale kombinace dobrodružného snímku se slušnou dávkou hororové atmosféry mělo své klady. Zvláště když se tu objevilo hned několik mých oblíbených herců a za celý film jsem ani jednou nezaznamenal pocit nudy. Někomu sice může vadit ona lehká „dětská naivita“ se kterou je nám příběh odvyprávěn, ale King si v tomto prostě libuje a neudělal to poprvé. Zřejmě i proto mám jeho knihy tolik rád. Však sám se jich nejvíc přečetl kdysi v pubertě. Vlkodlačí tématiku sice moc často nevyhledávám, protože většina filmů je na jedno brdo, ale tady Corey Haim ztvárnil sympatického mladíka na vozíku a já tohoto herce jednu dobu opravdu „žral“. Škoda smutného závěru jeho života. Jeho strejda mu však dokázal vyrobit pořádnou „káru“, kterou jsem mu celkem záviděl. On Gary Busey byl celkově tím nejlepším, co nám tento film vůbec nabídl. Tedy hlavně jeho kladná role strejdy kutila, věčného ožraly, který byl však pro malého Martyho velkým vzorem. Oba dva se tu starali o zábavu a posunuli kvalitu příběhu ještě výše. Je ovšem pravdou, že kniha mě bavila o něco víc. Nevím, možná za to mohlo ztvárnění samotného vlkodlaka, které zrovna nepovažuju za geniální. Gumová proměna na mě moc nezapůsobila, přestože scéna z kostela je opravdu bravurní. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Stříbrná kulka“ je příjemné retro, které má osmdesátkový feeling, jenž vás dovede dostat, ale má i postavy, které tu hrají prim. Dětští hrdinové vám nemusí být vždy po chuti, ale tady se ukazuje, že byli zvoleni velmi dobře, jsou uvěřitelní, stejně jako jejich vztahy. Funguje to velmi dobře a za mě je to snímek, u něhož mi bylo docela líto, že mi tak dlouho unikal. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozstřelit vlkodlaka na silnici motorovým invalidním vozíkem zní lákavě, ale předpokládám, že žádná součástka není ze stříbra, takže se vraťme k osvědčeným projektilům z daného materiálu.. Oblíbené Kingovy prvky zasazené do lykantropího rámce, rozdílně působivé akčně-hororové momenty a docela obstojné masky (byť je pravda, že werewolf v celé své kráse vypadal jak „Smokey Bear s hroznou kocovinou“). Zubící se strýček Busey, otčím O'Quinn, neandrtálské čelo otce McGilla a táta Nice Guy Eddieho s mírotvornou bejsbolkou, to už je celkem slušná herecká rodina. Překvapivě jsem ani neprojevil přání, aby se hlava Coreyho Haima kutálela z nájezdové rampy.. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Dnes už třicet let starej horor, ale atmosféru to má, že mu jí může hodně podstatně mladších chlupatin závidět. Koho jsem si oblíbil nejvíc to byl strejda v podání Gary Buseyho. Věčně nalitej, 3x rozvedenej týpek, co sice nevěří, že jeho synovce chce zabít vlkodlak, ale přesto si nechá odlít stříbrnou kulku a na konci filmu si to s vlkodlakem rozdá na férovku. Než k tomu dojde, tak uvidíme několik mordů, vydařené masky a vše to bude hezky odsýpat. Mně se nejvíce líbila scéna v kostele, která je opravdu povedená a dále tleskám svejma chlupatejma rukama, že vlkodlak je pěknej rapl i v lidské podobě a díky tomu, tu máme mrazivé scény i když zrovna není ve chlupáč módu. Dětští herci byli také dobří a já vím, že se k tomuhle snímku rád vrátím. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Od Kinga som knihu nečítal a tak neviem povedať či je lepšia kniha alebo film ale ani tento vlkodlačí horor není zlý. Priam naopak je to velmi slušne natočené až po dej a efekti ktoré sú na slušnej úrovni vlkodlak vyzerá vynikajúco. Mimochodom, dnes už vlkodlačích filmov je velmi dosť napr. Howling, Wolf, American wolf in London, Paris a mnoho iných kúskov ktoré som ešte nemal tú možnosť pozrieť. Tento vlk vychádza von len v noci a zabíja všetkých ktorý mu idú do cesty a popri tom aj používa baseballovú palicu na omráčenie obetí. Atmosféra graduje po celý čas až sa dostaneme na koniec kde vlkodlaka postrelia striebornou gulkou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen od října do prosince roku 1984. Do kin se ale dostal až 11. října 1985. (mahler)
  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)

Reklama

Reklama