Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Paříži

  • Velká Británie An American Werewolf in Paris (více)

Obsahy(1)

Tři mladí Američané, kteří cestují po světě a hledají dobrodružství, sedí na špičce Eiffelovky v Paříži. Andy, Brad a Chris sem přišli na piknik, popít víno a zaskákat si bungee jumping. Kde se vzala, tu se vzala, najednou se tam objevila také krásná Serafine, kterou naopak život omrzel. Skočila dolů a doufala, že tím všechno skončí. Andy ji zachránil, ale ona zmizela. Začal ji hledat a tím udělal první krok do pekla, které se otervírá každým úplňkem. Vlkodlak vyrazil z klece! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nemôžme byť na tento počin príliš kritickí za triky, lebo vznikol v dobe, keď CGI ešte len pomaly napredovalo a skôr bolo doménou vysokorozpočtových snímkov. Tu sa rozhodli experimentovať a okrem klasických masiek vsadili na CGI a napriek tomu, že to nebolo najlepšie, na svoju dobu to ušlo. Film som si zhliadol po dlhých 23 rokoch v noci pred týmto komentárom a je pozerateľný stále. Samozrejme treba pristúpiť aj na kombináciu určitého humoru, ktorý ale pre tých, ktorý poznajú Amerického vlkodlaka v Londýne, nie je žiadnou novinkou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film láká prvoplánově odkazem na úspěšnějšího Amerického vlkodlaka v Londýně, s nímž má společného jen několik momentů, především zjevujícího se mrtvého kamaráda a hromadnou bouračku, obojí však nedosahuje působivosti předlohy. Kamarád se postupně nerozpadá a u pouličního masakru chybí krvelačná bestie a krvavý masakr. Toho se naopak divák dočká při soukromé párty, opravdovost ale kazí levné počítačové efekty. Více sentimentální příběh než horor, kdy hlavní hrdina Andy je takový moula, který se svojí vytrvalostí nakonec dobere kýženého cíle, jímž se stala tajemná Serafine. Místy má příběh napětí a rychlý děj, nejslabším článkem je tak chybějící gotická atmosféra a především mizerné efekty. Utrhané hlavy, ruce i rozervaná těla nechybí, z hororového průměru však snímek nevytáhnou. Za zmínku stojí dobrá hudba např. Bush, Skinny Puppy, Suicide Machines, Smash Mouth ad. I po letech jsem zklamán nebyl, původní hodnocení ponechávám. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Škoda tých digitálnych efektov, šiel by som s hodnotenim na 4, pretože dej to má dobrý, nenadväzuje to na prvý diel, ale čerpá sa nový dej ktorý sa odohráva v Paríži. Po kým sa nedostaneme na samotné efekty vlkodlaka, ktorého urobili otrasne, v jednotke vyzeral strašidelne pretože režisér Landis má skúsenosti kdežto o Walkerovi sa to povedať nedá. Jediné čo tu ostalo je miestami vtipná komédia s pár dobrými scénkami 60 percent. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady těch lepších vlkodlačích filmů, které jsem viděl i víckrát než jen jednou. Příběhově to nebylo špatné, ale filmu hodně ublížili samotné specialní efekty, které byli místy opravdu hrozné. Herecké výkony jsou hodně dobré, ale všem zde vládla představitelka krásné Serafine - Julie Delpy. Jako hororová komedie však tenhle snímek divákům nabídne několik opravdu nezapomenutelných okamžiků, které vás donutí si jej za čas pustit zase znovu. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal hvězdičky dvě, ale nakonec jsem se rozhodl pro tři, jelikož to místy byla fakt neskutečná sranda. Nejvíce mne pobavily zombie, když se ta blondýna snažila zapískat, tak jsem se smíchy válel po podlaze. Nicméně, trochu bych přehodil zdejší žánry, mělo by to být Komedie/Horor/Romantický, poněvadž ona je to převážně komedie. Černá, krvavá, ale pořád komedie. Co se týče technického zpracování, vlkodlaci byli skutečně příšerní, proměnu ve vlkodlaka jsem neviděl žádnou a to jsem ji očekával, po tom co jsem slyšel o Vlkodlakovi v Londýně (neviděl jsem ho). I to pozadí a kulisy filmu se mi moc nelíbily, bylo to takové hodně laciné a hloupé, stejně jako celé finále, to měli páni tvůrci provést jinak. Herecky to také není žádná báseň, z takových 60% mi herci připadli jako amatéři. Na druhou stranu, Serafine byla celkem sexy, takový ten prototyp nevinné dívenky (dle vzhledu). Také musím říct, že má parádní metodu na uklidnění, ta by se měla aplikovat všude:) Nuže Americký vlkodlak v Paříži je jako horor nefunkční, ale jako komedie, převážně pro diváky hororů ujde, podíváním rozhodně nic nezkazíte. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Cameo: režisér Anthony Waller si střihl strojvůdce metra. (Stocki)
  • Film se natáčel od 18.června 1996. (Stocki)

Reklama

Reklama