Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozstřelit vlkodlaka na silnici motorovým invalidním vozíkem zní lákavě, ale předpokládám, že žádná součástka není ze stříbra, takže se vraťme k osvědčeným projektilům z daného materiálu.. Oblíbené Kingovy prvky zasazené do lykantropího rámce, rozdílně působivé akčně-hororové momenty a docela obstojné masky (byť je pravda, že werewolf v celé své kráse vypadal jak „Smokey Bear s hroznou kocovinou“). Zubící se strýček Busey, otčím O'Quinn, neandrtálské čelo otce McGilla a táta Nice Guy Eddieho s mírotvornou bejsbolkou, to už je celkem slušná herecká rodina. Překvapivě jsem ani neprojevil přání, aby se hlava Coreyho Haima kutálela z nájezdové rampy.. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto filmu som spočiatku nedôveroval. Téma vlkodlaka ma totiž sklamala temer v každom filme s podobným námetom. Až keď sa ku mne dostala kópia so skvostným názvom Stephen King's Werwolf von Tarker Mills a zbadal som Kingovo meno, povedal som "tak nech". A nebolo to zlé. Ba dokonca ma to bavilo. Sympatickí herci, motorový invalidný vozík a relatívne dobrá pointa radia tento film medzi tie lepšie (aj v adaptáciách podľa Kinga). (10.11.2004) ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší werewolf film, co jsem kdy viděl. Já mám prostě pro snímky natočené podle literární předlohy Stephena Kinga strašnou slabost, to je holý fakt, který se doufám nikdy nezmění. Tento první a zatím i poslední film režiséra jménem "Daniel Attias" je nadprůměrý horor s výborným příběhem a já jej nemůžu ohodnotit níž, než čtyřmi hvězdami. 70% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horor ktorý opäť nezaprie neopakovateľné kúzlo rokov osemdesiatych. Tá cool namakaná trojkolesová "motorka" stála za to. Navyše v úlohe policistu sa mihne Terry O´Quinn alias John Locke z Lostu. To najlepšie čo som z vlčieho hororového podžánru videl. Z časti aj vďaka príjemnej hudbe a charizme malého Coreyho Haima. 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia gore hororu s komediálnymi prvkami a detského dobrodružstva. Bohužiaľ mi tieto dva prístupy spolu príliš neladili a keď sa striedali scény prístupu a so scénami prístupu b, tak som mal občas dojem, že sa pozerám na dva rozdielne filmy. Keď si to tak vezmm, tak postava 11-ročného chlapca a jeho sestry je pre samotný príbeh úplne zbytočná. Výsledkom je potom aj slabé finále, kde sa rodinka s vlkodlakom stretáva, scéna na moste a následná naháňačka s autom je o niečo vydarenejšia. Hherecky tu jednoznačne dominuje Gary Busey a film poteší aj fanúšikov Lost, pretože ako šerif tu vystupuje Terry O´Quinn. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)
  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)

Reklama

Reklama