Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozstřelit vlkodlaka na silnici motorovým invalidním vozíkem zní lákavě, ale předpokládám, že žádná součástka není ze stříbra, takže se vraťme k osvědčeným projektilům z daného materiálu.. Oblíbené Kingovy prvky zasazené do lykantropího rámce, rozdílně působivé akčně-hororové momenty a docela obstojné masky (byť je pravda, že werewolf v celé své kráse vypadal jak „Smokey Bear s hroznou kocovinou“). Zubící se strýček Busey, otčím O'Quinn, neandrtálské čelo otce McGilla a táta Nice Guy Eddieho s mírotvornou bejsbolkou, to už je celkem slušná herecká rodina. Překvapivě jsem ani neprojevil přání, aby se hlava Coreyho Haima kutálela z nájezdové rampy.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ať se na to koukám jakkoliv, přijde mi to na hraně mezi vlkodlačím hororem a dobrodružným filmem pro děti. A nezviklal mě ani fakt, že film disponuje celkem solidní atmosférou, maskami či dostatkem krve. Ti dětští hrdinové zde měli natolik výrazný prostor, že jsem se na to musel dívat s lehkým úsměvem, což umocňoval i Gary Busey v nezvykle kladné roli. Přesto převládají spíše pozitivní dojmy. 60% ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačie filmy väčšinou nepatria k rodinnému "striebru" horrorového žánru, adaptácie Kinga "jakbysmet". Ale strieborná guľka je výnimkou: príbeh príjemne odsypáva, herci sú uveriteľní, zopár scén je hodných zapamätania (najmä snová pasáž z kostola) a ani hlavný záporák nevyzerá najhoršie (Rambaldiho ruka sa nezaprie) hoci jeho kolega z An American Werewolf in London bol predsa len väčší fešák. Márna sláva - éra eighteesov si s horrormi rozumela. Ako starý lykantrop viem, o čom hovorím... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Žeby osemdesiatková hororová klasika? Neviem. Doteraz som o tomto filme nepočul. Behom sledovania som si uvedomil, že horory o vlkodlakoch ma nikdy nebrali a považujem ich za najslabšie v tomto žánri. Tento film ma strašne pomalé tempo. Tak dlho sa buduje atmosféra až je to nuda. Scény zabíjania sú krátke a bez napätia. Gore minimum s príliš svetlou malinovkovou krvou. Po trikovej stránke to už tiež neohúri, aj keď sledovať premenu človeka na vlkodlaka bez CGI má stále niečo do seba. To že ústrednú príšeru porazí malý chlapec na vozíku dokazuje jak bola úbohá. Hororová stránka filmu proste nefunguje. Zaujal ma len pekný vzťah medzi súrodencami (sympaťák Haim a roztomilá budúca Anna zo Zeleného domu) a zaujímavá dramatická línia s otcom alkoholikom (Busey), ktorý sa postupne dáva dokopy. Ako celok to je ale slabý film, ktorý právom zapadol. 4/10. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jasne z toho cítiť Kinga, čo je fajn. V porovnaní s filmami o vlkodlakoch ako sú staršie klasiky The Howling (1981) a An American Werewolf in London (1981) jasne zaostáva hlavne v maskách. Vlkodlak tu vyzerá ako naštvaný gumový medveď čo je fakt. No napriek tomu to obsahuje poctivú dávku napätia (i vtipu - scénka honba dedinčov na vkodlaka a následná svätá omša za obete), možno i preto, že v podstate ide o rozprávku (s krvou) a hlavnými hrdinami sú dvaja neplnoletý súrodenci. PS: Ak chcete vidieť Terry O´Quinna (John Locke z "Lost") o 20 rokov mladšieho, tu je jedna možnosť. Dostane fajn šupu bejzbolkou po hlave od vlkodlaka. A nie jednu ;-))). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)
  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)
  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)

Reklama

Reklama