Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mysteriózní thriller, jenž některými motivy a atmosférou připomene Roegův nejúspěšnější film Teď se nedívej. Mladá architektka přijíždí na irský venkov splnit si sen – zrenovovat starý dům. Neočekávaně ovšem otěhotní a za slupkou zdánlivě důvěrně známého světa začínají bublat tajemné síly, dřímající v napohled obyčejných věcech. [43. MFFKV 2008]

Poté, co se mladá architektka přestěhuje do izolovaného a mystického údolí a otěhotní, se rozpoutají mocné nadpřirozené živly. Situace ovšem začne být kritická ve chvíli, kdy sousední farmáři začnou usilovat o život nenarozeného dítěte a nakonec i o život samotné ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Snad největší nesmysl je první věta nahoře v obsahu. Ale na projekci mě přilákala právě ona. Nicolas Roeg má sice stále schopnost obsadit krásnou herečku (Kelly Reilly) a pak ji svléknout, ale erotika je jedna z mála věcí, co tu funguje. Největší problém snímku totiž spočívá v tom, že jeho příběh je příliš švihlý, než aby se mu šlo nesmát. A pokud má být výsledkem okultní thriller, je to opravdu velký problém. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dva a pol za tie tajomstvá a Kelly Reilley, že sa snažila. Nerád dávam Roegovi 2*, hlavne keď cítiť rukopis (a že za tým príbehom existuje niekoľko ďalších, čo samé o sebe vypovedá o istej prepracovanosti, zámere, sofistikovanosti - možno), ale ten film je strašne nesympatický a miestami lacný. Ja skrátka nezažijem rovnaké peklo ako mala zažívať hlavná hrdinka, len kvôli tomu, že film používa tri odpudivé farby: zelenú, šedú a hovnovú, na všetko. Humorné je prirovnanie k Roegovemu najlepšiemu filmu v obsahu  (ktorý bol masterpiece už len vďaka súhre farieb). A keď prestrihávate vo vážnom filme sexuálne scény zábermi vstreku semena do maternice a nevoláte sa Lars VonTrier, tak je to skrátka bullshit, sorry. ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Málo viděná schopnost vyjádřit některé rozměry reality (zvláště v úvodu filmu), také různotvárnost pocitů, mystickou atmosféru ... nějakým nedopatřením jsem možná trochu režisérovi-starému mazákovi, který možná jen přepočítává svůj život, asi trochu porozuměl. Každopádně podle mě zde je epický příběh pouze vedlejší pomocnou linií ... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Planý pokus o poutavé přiblížení "dokumentu" o početí, které chce zničit hnusná, stará, posedlá bába. Nejvíce mě štve, když režisér divákovi nesdělí motivaci záporného člověka. Tedy to, proč své zlo rozšiřuje. Kdyby mi chtěl režisér oné dvě ženy, toužebně chtějící chlapečka, přiblížit (abych jejich kroky mohl lidsky chápat), musel by mě seznámit, proč toho kluka tak chtějí, když už je Bůh obdařil třemi holkami. Samozřejmě se člověk dovtipuje, jsou to ale pouhé dohady. A to, že se ve filmu živočišně souloží, je sice fajn, ale na atraktivitě mu to rozhodně nepřidává. Celý film je zahalen podivnou atmosférou odehrávající se v zabláceném prostředí. Nevím. Pro mě tento film spadá do kategorie divných. A nejsem zřejmě takový intelektuál, abych divnému filmu dal čtyři nebo pět hvězd. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Kelly Reilly mám už od Erasma ráda a i v tomhle filmu nebyla vůbec špatná, ale Rita Tushingham jako stará čarodějnice, která pobláznila celou rodinu a černou magií srší na všechny strany, byla nedostižná. U mně mysteriózní nálada fungovala a až do konce jsem byla napjatá, jak to dopadne. Žádné nechutné naturalistické scény si opravdu nevybavuju, ale je pravda, že jako biolog jsem možná otrlejší, co se záběrů různých částí lidského i jiného těla týče. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Severním Irsku. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Montrealu 2007. (Terva)

Reklama

Reklama