Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mysteriózní thriller, jenž některými motivy a atmosférou připomene Roegův nejúspěšnější film Teď se nedívej. Mladá architektka přijíždí na irský venkov splnit si sen – zrenovovat starý dům. Neočekávaně ovšem otěhotní a za slupkou zdánlivě důvěrně známého světa začínají bublat tajemné síly, dřímající v napohled obyčejných věcech. [43. MFFKV 2008]

Poté, co se mladá architektka přestěhuje do izolovaného a mystického údolí a otěhotní, se rozpoutají mocné nadpřirozené živly. Situace ovšem začne být kritická ve chvíli, kdy sousední farmáři začnou usilovat o život nenarozeného dítěte a nakonec i o život samotné ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Málo viděná schopnost vyjádřit některé rozměry reality (zvláště v úvodu filmu), také různotvárnost pocitů, mystickou atmosféru ... nějakým nedopatřením jsem možná trochu režisérovi-starému mazákovi, který možná jen přepočítává svůj život, asi trochu porozuměl. Každopádně podle mě zde je epický příběh pouze vedlejší pomocnou linií ... ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Utekla jsem po 30 minutách z kina. Hned v úvodu mě iritovalo hudební podbarvení irského středního proudu k ponuré krajině, taky lacinost,....Kde bylo nějaké napětí! Erotika? Jo možná místo Pýchavka se to mělo jmenovat Píchavka ,ale na mě tedy nefungovala. Spoustu nelogičností, zaříkávání, pan Tchoř....bylo to prostě ujetý na jinou stranu než dokážu pobrat. Já bych to asi dokázala přijmout jako parodii ,ale bylo z toho cítit ,že film se bere vážně. Copak měl asi Roeg za problem ,že v 79 letech tohle potřebuje natočit... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přilákala mě Kelly Reilly a (pro mě superlativy) drama/fantasy/mysteriózní/thriller, což je možná +sci-fi to nejlepší, co pro mě existuje. Zhnusen jsem byl již po několika minutách těch příšerných píčovin, které se na obrazovce odehrávaly. Co tím chtěli tvůrci říct, fakt netuším, ale sjetí museli být všichni celou dobu dost slušně. To zas byla jednou sračka! 10% ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Je mi lito, ze musim jit takhle dolu v hodnoceni filmu ve kterem hraje moje oblibena Kelly Reilly, pratele ja videl hodne, ale tohle me tedy celkem znicilo... . Film ma jiste svoji atmosferu a i kamera neni spatna, ovsem pribeh, nektere herecke vykony a jejich reziserske vedeni, jsou pro me opravdu vyletem do do fantasktniho slendrijanu jaky jsem nastesti uz dlouho nemel to "poteseni" sledovat. Na druhou stranu vidim zde, ze nektere herecke vykony ostatni kolegy celkem nadchly. Treba jiz zminovana Rita Tushingham je pro me kamenem urazu cislo 1 (normalne nic proti ni) - pravdebodobne je tedy moje rozcarovani veci vkusu. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Kelly Reilly mám už od Erasma ráda a i v tomhle filmu nebyla vůbec špatná, ale Rita Tushingham jako stará čarodějnice, která pobláznila celou rodinu a černou magií srší na všechny strany, byla nedostižná. U mně mysteriózní nálada fungovala a až do konce jsem byla napjatá, jak to dopadne. Žádné nechutné naturalistické scény si opravdu nevybavuju, ale je pravda, že jako biolog jsem možná otrlejší, co se záběrů různých částí lidského i jiného těla týče. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Montrealu 2007. (Terva)

Reklama

Reklama