Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukl kvůli ústřední melodii od mistra všech mistrů Ennio Morriconeho. Hudba ve snímku sedí stejně dobře, jako cigán ve vězení. Vše ostatní už ale nijak dechberoucí není. Samozřejmě, dva ústřední borci hrají jako o život a přitom je v sázce život pouze Henryho Fondy. Příběh mě totálně nechytil za srdíčko. Je takový chaotický, komplikovaný a divný. To, že to měla být komedie, jsem si až po zhlédnutí přečetl zde. Líbilo se mi pár střílecích scének, úvod, pohodová atmosféra a závěrečné postesknutí nad starými časy. Pod 3 * si netroufnu zajít, i když si na závěr postesknu i já. Leone uměl vytvořit ve všech směrech lepší westerny. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nesurody mix klasickeho Leoneovskeho westernu v ktorom pistolnici na seba pol hodinu neznesitelne mieria a potom sa behom sekundy postrielaju a standardnej fackovacej komedie s Terence Hillom, ktory si tu z Leoneovskeho chrabreho pistolnika Henryho Fondu robi cely cas srandu. Najskôr film uplne neuspokoji fanusikov ani jedneho z tychto zanrov. Na western je to malo seriozne a na Hillovsku komediu je tu malo bitiek a humoru. Ale rozhodne to stoji za zhliadnutie, lebo taky divny mix sa len tak nevidi a v jednotlivostiach to funguje zakazdym nadpriemerne. Potesi aj skvela rozverna Morriconeho hudba. Bavil ma vtip s neustale sa prehanajucimi 150timi zaporakmi. Tych par bitiek je prevedenych spickovo. Ja by som bol radsej, keby to bola klasicka komedia, ale aj tak nelutujem, ze som to videl. 6/10. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Na tento film mám priam nostalgické spomienky. Bol to asi môj prvý western s Hillom a dlhé roky som mal na stene prilepený biely plagát s deravou ponožkou. Po dlhej dobe sa už naň však pozerám inak. Asi najnetradičnejšie spojenie westernu a komédie už len z pohľadu dvojice Hill-Fonda, z pohľadu hudby a samozrejme režiséra. 70%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tady asi někdo dělal narážky na Sama Peckinpaha a jeho Divokou bandu nebo co... ale to je jedno. K filmu: štval mě místama nesmyslnej děj, buď nenavazoval nebo bylo divny chování postav. Jednou se chtěli zabít, pak né, pak chtěli zabít někoho jinyho atd. Uplně zdlouhavy nebo zbytečny nebo nevtipny byly různý scény, např. ta s chlastáním v baru (zdlouhavá), zrcadla v domě hrůzy (zbytečná), chytání ryby haluzou (nevtipná), chcaní na veřejném urinálu (chch, ale když nad tim premejšlim, tak tohle byla docela prdel). Počáteční scéna v holičství byla jediná, která mě pořádně potěšila a byla čistokrevnej Leone. Ale Terence Hill se mi prostě do Leonovejch westernů nehodí - není drsnej, ale takovej šašek a jeho komediální výstupy jedině ruší atmosféru západu. Fonda a jeho Jack Beauregard je taky postava, která se někdy chová nevim proč tak tomu, ale jako vysloužilej hrdina s brejličkama má něco do sebe. Ale to jak ho Nikdo tlačí do toho utkat se s tou bandou, to je docela trapny. Vtipně pak vyznívá nápis: "Nobody was faster on the draw". A jinak poslední záběr ala prstění prdele tomu dá korunu, nebo spíš takověj anální rozměr, chch... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Westernová křeč. Ačkoliv film začíná úvodní sekvencí tak dlouhou a uměle natahovanou, až hraničí s parodií, v žádném případě není komedií. Tohle píšu hned zkraje, při plném vědomí i při vědomí faktu, že je všude okolo uváděn opak. Nejde o to, že by mi nepřipadal vtipný, nepřipadal mi vtipný záměrně a často. Nějaký ten „mimoděk“ vtípek sem tam obsahují i zcela vážné Leoneho spaghetti westerny, jejichž styl je zde buď hodně, hodně neumětelsky parodován, anebo obstojně napodobován. Ne všechny filmy, v nichž hraje Terence Hill jsou komedii, ne všechny filmy, v nichž hraje Henry Fonda jsou dobré. Dobrá, a to za jakýchkoliv podmínek, je hudba Ennia Morriconeho. A snad ještě pár starosvětsky leoneovských scén a závěrečné postesknutí nad dobou podléhající neustálým změnám. Ambice tvůrců příběhu o člověku, který si na náhrobek nechá vytesat „Nobody was faster than me“, byly neskromné, v tom bych viděl hlavní kámen úrazu a důvod nefunkčnosti Nikoho jako celku. 55% Zajímavé komentáře: Cervenak, ArdathBay ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Hlavním zdrojem filmu je literatura: dítě, které nechce vyrůst, Petr Pan. (Hennes)

Související novinky

Reklama

Reklama