Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Ukázka z filmu 20
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Ukázka z filmu 20

Recenze (557)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hranice nemožného ve Fringe překračují Walter Bishop a jeho syn, když z kousku roztaveného skla dokáží vyčíst zvuky, které se v místnosti odehrávaly ve chvíli, kdy se ono sklo tavilo. Nebo když otevírají brány do jiné dimenze nebo čtou myšlenky mrtvých lidí. Zní vám to dobře? Tak to je Fringe seriál pro vás. Disponuje absurdními (rozuměj zajímavými) zápletkami, skvěle vyváženou ústřední trojkou (šílený vědec, práci oddaná agentka FBI, která může mít speciální schopnosti, a chytrý hláškař pohybující se často na hranici zákona) a dostatkem financí, aby vypadal cool. Nejsem zapálenou fanynkou, nejsem přímo unešena, protože Fringe postrádá jistou emocionální naléhavost, kterou mám u seriálů ráda. I přesto se při jeho sledování nebetyčně bavím. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Některé díly katastrofální nuda, jiné jsou napínavé jak svině. Opravdu nevím, jak ten seriál hodnotit. Kvalita je jako na houpačce. Až na geniálně blbého vědce jsou postavy nečekaně sympatické, ale to je tak zatím všechno. Edit: Tak po shlédnuté první řadě musím říct, že se z toho nakonec vyklubalo obrovské překvapení. Posledních deset dílů je až na některé slabší články neskutečně zábavných a zajímavých. Tohle má do budoucna velký potenciál, pokud z toho neudělají Lost 2. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

První dva díly na mě udělali dojem , že tento hybrid Akt X a Lost vydrží tak jednu sezonu a pak se začne vykrádat. Proč? Celé je to o tom jak kdysi v 70.letech jeden věděc dělal pro vládu experimenty a nyní jeho experimenty dělají neplechu. A tak je tu tým co jde ve stopách jeho experimentů. Ono to zní celkem dobře a člověku hned nabíhají nápady a příběhy co vše se mohlo odehrávat v laboratořích a co později na ulicích. Jenže tady je to celé utopené. Už tím jak je hlavní hrdinka pro mě nesympatická a její britský přízvuk bije do uší (agent FBI?).Do toho trhlý vědec co býval vědcem a vymýšlel nechutnosti a najednou má být roztomilý? Ke všemu Joshua Jackson se pořád snaží vymanit ze škatulky onoho teens seriálu. Ještě , že je tu starý známý z LOST. Plešatý vedoucí tohoto "super top secret" týmu , který má laboratoře ve volně dostupné univerzitě a jen tak se prohání po městě a loví superzločince. Tady si Abrahams ukousl dost velký krajíc. Kdyby aspon to nebylo porád to samé schéma a něčím překvapil (starý experiment - nyní ho někdo používá - starý muž si vzpomene - rychle se tento člověk zastaví). A ten motiv Massive Dynamic alá Dharma na mě tolik nepusobí jako Dharma. Kdo ví? Další díly napoví , ale já to vidím na jednu sérii maximálně dvě. Pokud nezapusobí mozek scenaristů a nebudou tolik šablonovití. Osobně doporučím jakýkoli díl Akt X než toto. Mulder a Scullyová prostě mají chemii , kterou blondatá australanka a ten z dawnsona světa prostě nemají. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Fringe dokáže diváka pěkně lapit do svých konspiračních sítí. Rozehrává objemnou hru náznaků a témat, která občas zůstávají nedořečena či nevyřešena, žel někdy se mění až v efektivní překvavení balancující na hraně deux ex machina (o pár dílů dál a v jiném kontextu). Je to dané vysokou informační hustotou, neboť některé díly by směle svými motivy vydaly na dvě epizody a toliko nejsou propracované, to pak lehce inklinují k povrchní šokantnosti. Co bych však chtěla po první sérii, že? Je logické, že něco musí zůstat nevyřešeno, otázkou však je, jak si scenáristé poradí s pozdějším vyřešením, zda do sebe bude všechno zapadat a zda to bude mít nějaký smysl či myšlenku? A s Abramsem je to v tomhle směru moc těžké, protože jeho tv shows si nastaví zpočátku vysokou laťku a později ztrácí dech i logickou niť. Na stranu druhou se mi líbí práce s napětím (občasná zrychlená gradace děje tomu pomáhá, naturalismus zobrazovaní si také servítky příliš nebere) a s atmosférou. Fringe je v tomhle směru velmi povedený a jsou momenty, kdy je opravdu hodně napínavý. Charaktery jsou správně ujeté a zajímavé, byť mám občasné výhrady k hereckému provedení. Zatím vratkých 80%, uvidíme, co se nám z toho na podzim vyloupne, čímž deklamuji, že se na další sérii docela těším. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Akta X skombinované so seriálom Ztraceni. Všetko je dobre premyslené, do seba zapadajúce. No zároveň dostatočne otvorené a záhadné, že človek nevie čo môže očakávať v ďalšej časti. Výber hercov musím jednoznačne pochváliť. Konečne seriál, ktorý ide v stopách legendárnych Aktov X a zároveň dokáže posúvať nimi dosiahnuté hranice. ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • Astrid (Jasika Nicole) sa doťahuje s Walterom (John Noble) a hovorí: „Myslíš, že chrobák by mohol zabiť všetkých 5 obetí?“ Obetí z úvodnej scény však bolo 6 - dvaja zlodeji a štyria obyvatelia. (koba)
  • První série má stopáž dílu 48 minut, zatímco druhá jen 43 minut. (Džejkop)
  • Ve scéně, kdy agent Charlie Francis (Kirk Acevedo) přijíždí k opuštěnému autu odchytové služby, má na rukou kožené rukavice. V následující scéně, ve chvíli, kdy vystoupí z auta, však rukavice drží a teprve si je nasazuje. (Komaar)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama