Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (587)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som to pravidelne sledoval ak som na to natrafil v TV. Ešte aj s babkou ak ma pamäť neklame. Príbehy pri ktorých divák hádal či sa jedná o fikciu alebo realitu zaujali v tom čase silným nádychom mysteriózna, horrorovou atmosférou a pretvárkou, že ide skoro akoby o reality šou. Fact or Fiction vyvolával nutkavý pocit (dokonca aj pri príbehoch čo sa nestali), toho, že sa podobná vec môže stať hocikomu z nás. Moderátori boli svojím prejavom celkom uveriteľný takže strach vtedy ohlodával aj mňa. Nostalgické 3*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak seriál Věřte Nevěřte rovněž patřil v mládí k mým oblíbeným a většinou jsem nevynechal žádný díl. Jonathan Frakes byl skvělý průvodcem těchto příběhů pravdy a fikce a ani po letech jsem nedokázal na některé díly zapomenout. Kvalita byla různorodá, ale většina se tvůrcům celkem povedla. Taky jsem tipoval – ale snad jen třikrát jsem uhádl všechno správně – většinou tomu bylo naopak. Asi nejvíc se mi líbily všechny ty kuriozity (pomůcky), které nám ukazoval na začátku a jenž dokázali oklamat zrak. Nedávno jsem si asi dvacet dílů připomenul z nostalgie díky youtube. ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem neměl rád bylo, že televize Prima věčně měnila vysílací časy, jinak ale těžko hledat, co vytknout. Jonathan Franks v podobě průvodce večerem byl tou kotvou, která diváka znovu zakotvila do reality. Neustálá zásoba hlášek typu: "Je to pravda, nebo si z vás děláme jenom dobrý den? byla vždy odlehčením mezi výborně zpracovanými hrůznými "povídkami", kde se scénariské opravdu vyřádili. Ač jsem seriál poprvé viděl již dávno, tak i při opakování mi kolikrát přejel mráz po zádech, takže Věřte nevěřte! to už je na vás. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

TV BARRANDOV - Dneska v 9 hodin večer jsem zasedl a příjemně si zavzpomínal. Tenhle seriál patřil v mém mládí k těm nejoblíbenějším. Tajemné příběhy, u kterých jsme celá rodina tipovaly, jestli je to pravda nebo výmysl a dělali si čárky za uhodnutou odpověď :) Jonathan Frakes, ale zejména dabér pan Plachý tomu dodávali ještě tajemnější atmosféru. I dnes se mi to líbilo, jenom s tím CZ dabingem se tenkrát moc nemazlili - téměř všechny mladé mužské postavy mluvil Filip Švarc :) Od té doby jsem na jeho hlas alergický :) Každopádně seriál byl, je, a vždycky bude pro mě jedničkou! Hned si ho dávám do oblíbených. 99% // Další zhlédnuté epizody: 5.12., 12.12., 19.12., ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kokoooos, to čo je? TOTO je kultové? Chápem, že ak na tom niekto v roku 1997 vyrastal, má pre to slabosť. Nostalgia je nostalgia. Ja sám som vyrastal na mnohých blbostiach a nedám na ne dopustiť, aj keď v kútiku duše si uvedomujem, že šlo o blbosti. Ale na tomto som nevyrastal a keď som to videl prvý raz ako dospelý chlap, fakt som sa nechytal. Ultra-nezáživná trištvrte hodina je plná krátkych mysterióznych "poviedok", ktoré sú mizerne nakrútené, napísané a zahraté, potom je tam moderátor v podaní mdlého Jonathana Frajesa, ktorého životnou rolou je Riker zo Star Trekov (nič proti, ako režisér hororového Star Treku: Prvého kontaktu podal Frakes výborný výkon) a ten mudruje o tom, že ktorý z daných neuveriteľných príbehov je inšpirovaný skutočnými udalosťami a ktorý je čisto fikciou scenáristov. No prisámvačku, to je teda rafinované! A na konci nám prezradí, čo je fikcia a čo pravda. Fakt straaašne zaujímavé. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Ve většině epizod s Jonathanem Frakesem byl jeho pozdrav na konci epizody v českém dabingu překládán z anglického „I'm Jonathan Frakes,“ (česky doslovně „Já jsem Jonathan Frakes“) jako „Příště na shledanou.“ Až v posledních epizodách 4. řady, kdy se již nepočítalo s pokračováním, byl český dabing přeložen jako „Zdraví Jonathan Frakes,“ který byl tedy k původnímu znění mnohem blíže. (David7)
  • K příběhu „Příšera ve skříni“ scenáristé až po dlouhých letech přiznali, že ve skutečnosti se tyranský bratr ze skříně dostal ven šachtou a schoval se u svého kamaráda, kde ho po pár dnech našli. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama