Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Práce, co mají za úkol hlavní hrdinové je jedna z těch nejvíc na hovno. Musí sdělovat pozůstalým, že jejich příbuzní umřeli ve válce. Samozřejmě z toho nejsou moc psychicky v pohodě a první půlka je vlastně jen popisuje všechny možné situace, které se vám v tomto jobu mohou přihodit. Mnohem víc se mi líbila část, kde se konečně skámošili a jeli na ten zásnubní večírek. Není to moc akční a je to fakt pomalé a děj se táhne tak nějak odnikud nikam. Přesto jsem se nenudil. 70% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Strašne silne zapachájúci film Oscarom...emóciami nabitý príbeh, skvelý Ben Foster, tradične dobrý Woody Harrelson, a vojnová tématika...ktorá jasne zaberá na Američanov...zabrala aj na mňa..film ma pohltil svojim syrovým spracovaním, a donútil sa ma zamyslieť nad témou tohoto filmu...fakt silný film ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

The Messenger je působivějším, hlubším, intimnějším a celkově lépe napsaným žánrovým „kolegou“ filmu Smrt čeká všude. Ačkoliv prostřednictvím tohoto filmu sledujeme odvrácenou stranu války a na samotné bojiště se vůbec nepodíváme, tak i příběh dvou „poslíčků špatných zpráv“, kteří informují o úmrtích v boji, toho hodně vypovídá o válce samotné a troufl bych si říct, že je vzhledem k tématu emocionálně více strhující. Z hlediska scénáře je oproti zmíněnému filmu Smrt čeká všude The Messenger soustředěnějším dílem, které má určené jasné cíle a krouží výhradně kolem ústřední postavy, potažmo jejího kolegy. Woody Harrelson a Ben Foster jsou ve svých rolích perfektní a v menší roli zazáří i Steve Buscemi. Jediné, co bych filmu vytkl, je postupné směřování ke sterilní romanci, která zkušenějšího diváka už nemůže nijak překvapit a mne osobně spíše unavovala…naštěstí jí není věnováno moc prostoru a o to více se film zaměřuje na vztah obou kolegů a jejich válečných traumat a v tomto ohledu The Messenger přímo exceluje. Ještě musím pochválit intimně pojatou kameru, která se neustále lepí na hrdiny a při absenci statických záběrů celá podívaná působí syrovějším dojmem. 85% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Znělo to prvoplánově. Celý ten námět. Chvíli dal film tušit, že schéma bude čitelné a city budou přímočaře vydírány. A pak se 16 tisíc kilometrů daleko vytratila pointa, protože války žádné nemají a přece jsou plné příběhů. Woody Harrelson si naběhl na roli jako hora. Ben Foster utáhl i minutové záběry kamery kmitající mezi čtyřmi vyjevenými lidmi, kterým život zrovna roztočil půdu pod nohama jak se to nepodaří žádné pouťové atrakci. Co je to sakra za režiséra, že se vynoří jako by nic a nepotřebuje smyčce a žestě aby rozehrál v hlavě requiem a zároveň sonátu pro americký sen? The Messenger si svoje místo ustál jako dvacetiletý strom. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade si dopredu film nespájajte so žiadnym žánrovým priradením. Nečakajte vojnový trhák, teátrickú drámu, ani romantickú srdcervúcu romancu. Z každej prísady žánrov si totiž film odlomil len toľko, koľko bolo treba na upečenie geniálne vybalansovaného filmového koláča. Z prevažnej väčšiny sa však jedná o citlivú drámu, ktorá sa však nesnaží nasilu citovo vydierať, ale dostane vás postupne gradujúcim príbehom, charaktermi postáv, ktoré by ste chceli poznať čo najdetailnejšie a svojským zapojením citlivého humoru. Vôbec sa nečudujem dvom nomináciám na sošku, prekvapením je skôr nepremenenie aspoň jednej z nich. Herecké podanie dua Foster-Harrelson je briliantné, a ich herecká chémia funguje od začiatku do konca. Film je bezpochýb zaujímavý aj pohľadu tuzemského diváka na prácu poslov smrti, keďže doteraz mi o nej bolo známe akurát toľko, čo predvedú behom minútky a dvoma vetami uniformovaní muži stojaci pri dverách v nejednom vojnovom filme. 85%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama