Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason 'Jinx' Taylor, mladík naštvaný kvôli všadeprítomným malým poplatkom, pri prepadnutí banky nedopatrením zostane zavretý v bezpečnostnom trezore s Jessicou, ktorá je členkou zločineckej skupiny. Pred trezorom číha partia lupičov, ktorí sa chcú za každú cenu dostať dnu. Celá budova banky je obklúčená policajnými zložkami. Zatiaľ čo policajný náčelník vyjednáva so šéfom zločineckej bandy Simonom, Simon vyjednáva o vstupe do trezora s Jinxom. Keď sa však Jinx s Jessicou dozvedia, že celý prepad riadi človek z vonku, a že oni sú jediní, kto má prístup k centrálnemu počítaču banky, rozhodnú sa to využiť vo svoj prospech. (tibenskym)

(více)

Recenze (63)

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

Som síce typ, ktorý sa rýchlo zaľúbi, ale 81 minút je rekord aj na mňa. Kvôli Erike Christensen som uvažoval o prihodení štvrtej hviezdy, lebo film to nebol zlý. Napokon však ostávam pri priemere, hlavne kvôli nevyužitému humornému potenciálu. Keby takýto námet dostal pod ruku napríklad Guy Ritchie, určite by z toho vyťažil viac ako 2-3 vtipné momenty. Napokon bolo totiž najväčším vtipom filmu obsadenie Terryho Crewsa do úlohy policajného náčelníka. Jedna vec je dať mu klasickú bezduchú svaloveckú úlohu v Expendables, druhá vec čakať od neho nejaké herectvo v takomto filme. Nezvyknem venovať hereckému výkonu až tri vety, ale Crewsov výkon v tomto filme sa v vskutku vynímal a čím viac sa snažil hrať, tým viac sa zosmiešňoval. Záver mi tiež prišiel ,,zbúchaný na kolene". Tento film by si zaslúžil remake, lebo potenciál námetu nemá ďaleko od kultovosti. Bohužiaľ toto spracovanie malo veľmi veľké rezervy a navyše, film nepôsobí, že by mal až tak krátku stopáž. Nehovorím, že je vyslovenene nudný, ale chvíľami predsalen trošku prešľapuje na mieste. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Žádné veledílo, ale jako oddechová řekněme gangsterka na téma jak vykrást banku docela slušné. ---- Sice jsem si původně film spletl s knížkou od Donalda Westlakea Jak nevyloupit banku, ale i u tohoto se dá dobře pobavit.   Děj je sice hrozěn prostinký - nakolik se snaží působit přestrukturovaně a sofistikovaně -, ale snímek má zhruba hodinu a čtvrt, a takovým filmlm lze leccos odpustit. (I když - znám filmy, jež i při této stopáži dokáží strašně nudit.) Ocitáme s v trezoru banky, kde zůstal zavřený mladík (herce znáte nejspíše ze seriálu Carnivale), který si původně jen chtěl vybrat z bankomatu dvacku, a dívka, která má za úkol přes počítač zadat tajný PIN. V hale banky jsou pak lupiči a před bankou policajti. A celé se to odehrává v dialozích, kdy je potřeba dávat pozor (alespoň do poloviny filmu), abychom věděli kdo je kdo a co je co, avšak jde o dialogy vtipné, někdy černohumorné, a celý ten fórek s Davidem Carradinem mi také přišel povedený. A všechno to rýpání do bankovních poplatků bych ihned podepsal. Škoda že ke konci se tvůrci lekli, co z toho všeho mohli vytřískat a dupli na brzdu, takže už ze slibného a dobře rozjetého námětu nevytěžili od té chvíle nic, natož nějaký zvrat na závěr nebo lepší konec. Disk načíná protipirát, trailery na filmy 96 hodin, Rudý baron a Spálené mosty, v hlavním menu pak na pět filmů, z toho dva již viděné, jinak nic, žádné bonusy. Obraz je překvapivě 1,85:1, úvodní titulky ale ve formátu 2,35:1 - a při rozdělení obrazu na tři části během filmu opět 2,35:1. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Policejní manévry před bankou, klienti banky ležící na zemi i ozbrojené komando ve vstupní hale - to všechno už tu bylo mnohokrát. V tomto případě je však situace vylepšená o zamčený trezor, v němž se kočkuje odpůrce bankovních poplatků Nick s nejhezčím teroristou v bance - Jessicou. O tom, kdo vyleze z banky o pár miliónů a sympatickou slečnu bohatší, není od začátku třeba pochybovat, ale dovoluji si tvrdit, že pro vyhledavače pohodové zábavy bez dramatických momentů je tento snímek skvělá volba ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela originální a zábavný krimi příběh odehrávající se de fakto na třech místech - trezor, hlavní hala v bance a před bankou. Jessica v podání Eriky Christensen s černou parukou byla jednoduše k sežrání. Až jsem skoro Jinxovi záviděl, že místo něj do trezoru nezavřeli mě :-) Pro ty, co si nevšimli Davida Carradina, tak to byl ten Nick, se kterým Jinx mluvil několikrát po telefonu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Mezi Nickem Stahlem (Jinx) a Erikou Christensen to jiskří od začátku až do konce. Nevíte jestli to ona na něj hraje nebo ne. Jinx Nemá taktiku ani plán, chce jen zpět svých 20 dolarů a už nikdy neplatit poplatek za vybírání ze svých peněz z automatu a tak se rozhodne vykrást banku, ale bohužel zavřou ho s jednou slečnou v trezoru. Jak z toho ven ? To už musíte zjistit sami :-) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama