Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Botič 

všechny recenze uživatele

I donť t belive in Harvey ehm Milk…Snímek zahalený aurou pseudo-kontroveze jen díky povrchnímu škatulkování obsahu, přičemž to jediné, co je na Milkovi opravdu kontroverzní je Oscar pro Seana Penna. Ničím nevybočující politický životopisný snímek, který je zajímavý především díky perfektnímu vykreslení dobové atmosféry a použitím příslušných archivních materiálů. Nic víc ale ani nic míň. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Po zvláštním Paranoid parku natočil Gus Van Sant drama dle skutečné události. Hlavní postavou je Harvey Milk, gay, který se v sedmdesátých letech postaral o to, aby v USA byli i ostatní gayové bráni jako lidé a ne téměř jako zločinci. To bych tady ale nerozebíral - je to podle pravdy, je to silné téma a Van Sant by to musel hodně posrat, aby z toho neudělal trhák. Krom výborných vedlejších herců (James Franco, Emile Hirsch či Diego Luna) měl však navíc ještě jeden trumf ze všech největší - a tím byl Sean Penn. Ten postavu Harveyho Milka vyzdvihl na piedestal, který ani Akademie nemohla ocenit jinak, než Oscarem.. a podle mě zaslouženě (promiň Mickey). ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľký deň pre "teplejších bratov", ale pre mňa "boooše" nie! Žiadne predsudky ani nič podobné..., avšak dané prevedenie mi prišlo hrozne povrchné a celkovo som sa nudil. Priznávam, že cez niektoré scény som sa musel vážne povzniesť... Nestačí zohnať hereckú elitu, ktorej oscarové ambície cítiť km ďaleko, je potreba dostať patričnú víziu na filmové plátno... myslím, že tuna to nevyšlo. 6/10 ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Film, do kterého jsem vkládal nemalé naděje skončil jako nudná agitka. Příběh je samozřejmě silný a má co nabídnout, stejně tak scénář nedopadl nejhůř, ale bohužel jsem rozčarován z režie. Proč? Protože jsem se nudil, přál si konec, postavy mě absolutně neoslovily, homosexuálové byli zahráni snad moc přehnaně. Popravdě nechápu ty oscarové nominace - snad jen tu pro Penna. Celý ten film mi přišel hodně laciný, snažící se vyvolat porozumění, soucítění... Ale já jsem zůstal úplně chladným, a to mě zaráží. V tom filmu se vlastně vůbec nic neděje, ale lautr nic. Velká škoda. HUDBA: Danny Elfman - potvrdil, že skládat umí. Dětské hlásky snad mají navodit gay atmosféru? Aha. I tak za hudbu plus. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápadité to jistě je, ale mě to skutečně nebavilo. Sean Penn do toho možná dal všecko, ale tahle role rozhodně krade část jeho duše, kdoví jestli ne všecku, vždyť podívejte se na jeho fotku tady v databázy, ten nemohl přeci hrát Harveye Milka, a ba ano, on to dokázal, a dokázal to opravdu výborně, jen jak řikám, ztratil z toho kus svého velkého já, a já měl co dělat abych to dokoukal. Jinak příběh jako každý jiný, poslední dobou jich zase kolem sebe vidim mraky, samá autobiografie, a vesměs stále stejná kostra příběhu, furt to samé dokola... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Lokace, kde se točily záběry z obchodu Castro Camera ve skutečnosti byla tou samou lokací, kde stál původní obchod. (HellFire)
  • Herec Denis O´Hare, který ve filmu ztvárnil homofobního senátora Johna Briggse, je ve skutečnosti gay. (gattaca)
  • Apartmá, které bylo využito ve filmu, je skutečné apartmá Milka, když žil na Lower Haight v San Francisku. (sir-dave)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama