Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Po období Francúzskej revolúcie začala temnota napádať Napoleona. Len jedno miesto sa nezmenilo, a tým bolo väzenie."
Enzai je príbehom mladého chlapca, ktorý je neprávom odsúdený za vraždu. Jeho nádeje na slobodu sa zmenšujú a, čo je horšie, riaditeľ väzenia a ostatní väzni si z neho urobia živú erotickú hračku. Otázne je či sa tomuto mladému chlapcovi dostane spravodlivosti. (metal.storm)

(více)

Recenze (4)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Příběh křivě obviněného mladíka, uvrženého podlým vyšetřovatelem do brutální káznice...ano, tohle může být buď homosexuální sadistické porno, nebo hluboce lidský příběh. Naštěstí se v případě Enzai jedná o první možnost, tedy jsou uslintané momenty omezeny na nezbytně nutné minimum a větší prostor je věnován výmluvnému zobrazení, jak je to ve vězení, kde téměř všichni touží po tom, abyste vyhověli jejich choutkám, těžké. Sexuálně-násilných scén je zde logicky dost a některé jsou opravdu roztomilé (speciálně rolnička a práce s bičem potěšily), nicméně jsou postiženy tradičním rozčtverečkovaným censorshitem, takže detailního pohledu na dění se zvídavý divák nedočká. Vadilo mi to jen ve zmiňovaném případě "rolnička", jinak to dle mého nijak neškodí. Tedy, těžko říct, jak by na to reagoval někdo, kdo má tohle čistě coby masturbační materiál, ale ten by asi nebyl líný opatřit si uncensored versi. Animace je docela slušná, postavy úhledné, ale zase nic omračujícího. Humorné je ovšem ztvárnění vyvrcholení - přímý záběr na obličej, ve kterém nepoznáte, jestli trpí nebo si užívá (tady to jde ostatně ruku v ruce) a ve chvíli nejvyššího napětí se kolem něj rozstříkne různobarevný ohňostroj, jemuž pochopitelně dominuje bílá barva. K mému milému překvapení dokonce byl mezi těmi všemi tekutinami čas i na jakés takés načtrtnutí charakterů a lehké rozvinutí zápletky, byť příliš zkratkovité; vůbec mi to celé přišlo jako pouhý malý doplněk původní počítačové hry, jejíž hlubiny se chystám v nejbližší době důkladně prozkoumat. Jako nenáročný úvod do světa Enzai to vcelku funguje, pokud by od toho očekával někdo něco víc, byl by asi hodně zklamán. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Yaoi mám ráda, ale tohle bylo opravdu hnusné. Brutální znásilňování bylo velmi naturalistické, díky bohům za cenzuru. Animace nebyla špatná, stejně tak zápletka, to nebývá u tohoto žánru typické. Odhalení vraha sice nebylo velkým překvapením, ale snaha o děj se cení. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Na jaoi poměrně zdařilá dějová výplň, očividně inspirovaná dickensovskými klasikami. Vzhledem k tomu tvůrci celkem šikovně skryli, že se jedná o šotakon... Mínusy: ...ale toho zneužívání a znásilňování tam bylo tolik, že to i tak působilo exploatačně. Sadomasochistické motivy nejsou v jaoi nic neobvyklého, ale v tomto příběhu to nesedělo. Ba hůř - působilo to jako extrémní verze stereotypu "gay zneužití/znásilnění z vás (u)dělá gaye". Tedy to celé nešlo vnímat ani jako baladu o nepošpinitelné a nezlomitelné nevinnosti. Hodnocení: 28% (zvýšeno pod dojmem uložených spoilerů, ale je možné že ho po opětovném zhlédnutí snížím). ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Jediné, co se mi opravdu líbilo byla doba, kam je příběh zasazený. Příběh není žádné terno, ale aspoň tam nějaký je, což je plus v tomto žánru. Opravdový vrah a následný konec byl předvídatelný již od začátku. Jo, a nemám ráda cenzuru. Fuj kostičky. ()

Reklama

Reklama