Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georges a jeho žena Gisele adoptují alžírského chlapce Michou. Georges však o jeho původu neví, protože by ho nikdo nepřijal. Gisele chlapci upraví jméno, obarví vlasy a vydává ho za Francouze. Michou si otce rychle získá a ještě pomůže zachránit rozpadající se manželství. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Hisnuklusi 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film v kterem dominuje Depardieu. Viděno zcela náhodou v televizi. Upoutalo mě to hlavně proto, že jsem nějak nevěděl, o co tam vlastně jde a taky díky již zminovanému Depardieumu, který prostě od první až do poslední chvile filmu neuvěřitelně bavil každým slovem a pohybem. Nakonec se z toho vyklubalo vážně milé a i docela chytré dílko o toleranci a netoleranci. Velmi civilní pojeti, což se mi taky hodně líbilo a napěti třeba i ohledně toho, jak se vlastně víceméně netolerantni, nevlastni otec postavi k tomu, že syn ktereho si tak oblibil, je arab. Zajimavost pak je, že mi ten film připadal, že je minimálně 20 let stary a ono je to z roku 2007. To jsem fakt čuměl. Ještě na závěr, někdo tady psal, že by se měl Gerard soustředit na jine typy filmů a to je podle mě pěkná blbost, tohle je víceméně umělecká tvorba a právě takove filmy, by podle mě jeho karieru mohli nakopavat ještě dal. Ještě bych vypíchl super soundtrack seskládaný z krásných francouzkých písniček. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol jeden nádherný, rodinný film. Príbeh zaujímavý, pekne vybalancovaný, nič tu nebolo cez čiaru, či už tu išlo o vzťah medzi náhradnými rodičmi alebo toho malého k nim. Žiadna nátlakovosť. A asi takto nejako si predstavujem zvládnutie témy rasizmu a šovinizmu. Ten tu po celý čas bežal akoby v pozadí, pričom riadil vývoj postáv, no pritom nenarúšal hlavnú os príbehu. ide o také milé pohladenie po duši. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francuzsku kinematografiu mam od tvorby Truffauta a Luc-Godarda dost rad. Tuto sa predstavuje vyborny Gerard Depardieu v roli otca, ktoreho rodina si adoptuje akehosi moslima. Chvalim herecke koncerty pana Gerarda Depardieu, Nathalie Baye. Dokonca sa vo filme mihne aj Mathieu Amalric /Quantum of Solace/. Vyborny pocin, vrele odporucam. 85 % ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Překrásná francouzská tvorba! Film u kterého jsem se přísahám ani jednou nenudila a celé dvě hodiny jsem s ním prožila. Příběh o malém nevinném arabském chlapci, který se dostal do sociální péče a našli mu rodinu - manželé Georges,Gisele s chovancem, který u nich pomáhal. Skvěle rozdělené dvě roviny - starost o chlapce a politické události tehdejší Francie, nenávist k jiným rasám a pozdější uvědomění Georgese, že rasa není vše ale že jsou mnohem důležitější věci. Bylo mi chlapečka líto, že si zvykl na oba pěstouny a musel odjet zpět se svou rodinou ale naštěstí se jejich vztahy nepřetrhly. Líbí se mi také fakt, že je to podle skutečné události. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl problém s tím, že ačkoliv se jedná o drama, tak mě nedokázal náležitě vtáhnout a zžít se s hlavními hrdiny, prostě jsem se na něj díval s odstupem. Stejně tak stopáž je mírně přepálená, dějové linky obou manželů a jejich milostných avantýr mi přišly zbytečné nebo aspoň dostávaly zbytečně moc prostoru. Naopak tím nejpádnějším důvodem, proč dát Blonďáčkovi šanci, je výborný Gérard Depardieu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle skutečné události. Michoua žil po uvedení filmu v Paříži. (Tejkina)

Reklama

Reklama