Reklama

Reklama

Všechno nejlepší k mým narozeninám

  • Kanada Happy Birthday to Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená studentka vysoké školy Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) přežije podivnou nehodu, ale od té doby trpí ztrátou a traumatickými výpadky paměti. Pokouší se začít normálně žít a znovu se stane něco strašného - její přátelé jsou jeden po druhém krutě připravováni o život. Bude sama další obětí nebo je dokonce vražedkyní? Děsivá pravda vyjde najevo v den Virginiiných 18 narozenin... jste srdečně zváni. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Nevýhodu vidím v dlouhé stopáži,ale na druhou stranu jsem byl příjemně spokojen s vraždama a celkový dějem filmu,který je vyprávěn. První vražda v autě je dobrá,ale lepší byla následovná s břitvou,přesto s ní nic moc nemáme. Celkově vypadá na rok 1981 velmi dobře a nejedná se o žádnou brakovou záležitost,protože to není až takové béčko má totiž nápaditost a pointu. Vraždy stejně jao ve fitku s činkou nebo v lese jsou obstojeně natočené a závěr taky. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že jsem už viděl všechny možný známý a dobrý slashery, kterým osmdesátky přály. Ale jaktože jsem o tomhle nikdy neslyšel ? Proč jsem na to nikdy nenarazil v tv ? Tenhle nepravem polozapomenutej snímek je naprosto vynikajicí, několik point a překvapení, člověk si myslí, že zná pravidla žánru, ale celý dvě (!) hodiny může jen tušit či hádat, kdo je vrah a jak to vlastně vše je a stejně to nedomyslí... osmdesátková atmosféra jak řemen a pro mě hodně příjemný překvapení, spolu s The Burning příklad toho, že je v 80´s ještě snad pořád co lovit. 7.5/10 ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Výborná vec s lišiackym vyvstavaným scenárom.Mám rada snímky ktoré ma oklamú ,,telom" z jednoduchého dôvodu a síce ako sa zvykne vravievať ,,to najlepšie prichádza na koniec".Celé tajomstvo úspechu tkvie v zapeklitej pointe i názov divákovi čo to napovedá,ale zároveň neodhaľuje to,čo má byť odkryté v správny čas.Sám detektív Colombo by mal problém rozlúsknuť tento tvrdý oriešok.Ako z jednej kníh od Agathy Christie.Dostali ma! ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som to síce o niečo lepšie, no aj tak tento kanadský slasher nedopadol vôbec zle. Herci sú fajn, vraždy sú nápadité, miestami to je zábavné a miestami absurdné (finálny zvrat). Problém som mal akurát s dĺžkou, film je zbytočne zdĺhavý a byť ho skrátiť o polovicu, šiel by som s hodnotením aj vyššie. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér J. Lee Thompson, známý díky původnímu Mysu hrůzy, se zhostil i tohoto extrémně zábavného slasheru. Proto se člověku ani nechce věřit tomu, že vzniknul před 30 lety, tedy v době pouze vážně míněných kouscích typu Pátek třináctého, druhého Halloweenu nebo Vraha Rosemary. Díky chytře vystavěnému scénáři si divák nemůže být ani na chvilku jistý, kdopak nám to tu vraždí. V jednu chvíli se zdá vrahova identita jasná, vzápětí nám tu domněnku vyvrátí a fikaně nám předhodí další možnou variantu. Závěr vás pak musí stoprocentně mile překvapit. Jasně, do dokonalosti má tenhle slasher daleko, jelikož i tady se nevyhnul křečovitým momentům (vrah po sobě nevídaně rychle a pečlivě uklízí stopy, studenti pořádají ples a vůbec jim nevadí, že venku se ztrácejí jejich kamarádi), ale tohle není záležitost pro detailisty. Delší stopáž mi tentokrát vůbec nevadila a mírnější bodycount s číslem 8 zastiňuje nápaditost samotných mordů. Pro fanšmejkry, co rádi původní My Bloody Valentine nebo podobně laděný April Fool's Day, je tohle jasná volba. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Existujú tvrdenia, že tvorcovia, aby udržali koniec filmu v tajnosti, natočili niekoľko variant záveru. Pravda je však taká, že samotní tvorcovia počas veľkej časti natáčania ani len netušili, čo so záverom. Scenár síce jeden obsahoval, no producenti s ním neboli spokojní. Mal síce logiku, ale chýbal mu zvrat. To vysvetľuje vyznenie záveru, ktorý bol nakoniec zvolený. (beso74)
  • Glenn Ford sa podľa očitých svedkov počas natáčania oddával nadmernej konzumácii alkoholických nápojov. (beso74)
  • V roku 2019 bola vydaná Blu-ray edícia filmu s nešťastne riešeným obalom, ktorý divákovi prezradil, kto je skutočným vrahom. (beso74)

Reklama

Reklama