Reklama

Reklama

Dívka u jezera

  • Česko Dívka z jezera (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Navenek idylické horské městečko se stává dějištěm vyšetřování, jež odstartuje nález nahého těla mrtvé dívky na břehu nedalekého jezera. Místní obyvatele k sobě poutá neprůhledná změť vztahů kořenících hluboko v minulosti, ale stárnoucí policejní inspektor Sanzio neztrácí půdu pod nohama. Drama situované do úchvatného prostředí italských Dolomitů je morální detektivkou v až dürrenmattovském stylu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (20)

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Jde spíš o psychologický snímek než kriminální příběh, i když na začátku je vražda a na konci dopadení vraha. Postupně se ukazují motivace jednotlivých postav a způsob jejich uvažování. Vraha člověk odhalí s předstihem před oficiálním odhalením vyšetřujícím komisařem, tím pádem se konec filmu stává už trochu zbytečným a nudným, místo toho, aby děj gradoval. Nejlepší byl začátek - hlavně ztvárnění ohledávání místa činu, které bylo pojaté podobně pohádkově, jako působí jezero na místní obyvatele. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování záhadné smrti mladé dívky, která byla nalezena nahá na břehu jezera. Z tohoto filmu je cítit velmi zvláštní, dusivou, nepříjemně neklidnou atmosféru, která diváka neopustí ani po jeho skončení. Film získal za rok 2007 nejvyšší italské filmové ocenění, sošku Davida (obdoba našeho Českého lva), a to hned v deseti kategoriích včetně "Nejlepší film" a "Nejlepší režie". ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímku som si pozrel kvôli krásnej a sexi talianskej herečke Valerií Golino, známej z bláznivých amerických komédií - Bláznivé strely. Román nórskej spisovateľky Karin Fossumové získal v úchvatnom prostredí talianskych Dolomitov až dürrenmattovsky znepokojujúci morálny rozmer. Nevšedný detektívny príbeh o unikavosti pravdy a odvahe prijať budúcnosť, ktorú nedokážeme ovplyvniť, získal na MFF v Benátkach debutujícímu režisérovi Andreovi Molaiolimu prestížnu cenu. Celkom zaujímavý taliansky thriller. Zase aspoň niečo trochu iného než americké filmy, ktoré sa predháňajú v násilí a akciách. Klasická detektívka s klasickým postupom hľadania vraha. ()

Magyar 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí detektivka klasického střihu, s čímž zajímavě kontrastuje nervně elektronický soundtrack. Nejsem ale tím správným cílovým divákem, vadí mi rutinní pojímání smrti podivně spojené s plytkým estetizováním (např. okolností násilného ukončení života) v tomto žánru obvykle přítomným; ani zde tomu není jinak. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Docela slušná detektivka, ale žádný velký zázrak se zas nekoná. Komisař Sanzio mi byl i přes svou občasnou nerudnost celkem sympatický a uměla jsem si snadno představit, že by se film vyjímal jako pilot k poměrně kvalitnímu krimi seriálu z malebného italského prostředí. Ale na to, kolik to dostalo doma ocenění, mi to přišlo až moc obyčejné a neinvenční i když chápu, že pro někoho to může být i přednost. Ovšem větší záhadou, než kdo je vrahem mladé dívky, pro mě celou dobu bylo, proč to má na ČSFD nálepku muzikál, když tam nezazněla ani jedna píseň. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama