Reklama

Reklama

Light of Darkness, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Drama
USA, 1998, 9 min

Režie:

Michael Cargile

Scénář:

Michael Cargile

Obsahy(1)

Bílá žena jede v noci lesem mimo civilizaci, když v tom jí dojde benzín. Z ničeho nic jde kolem černošský bezdomovec, který se snaží dostat do jejího zamčeného vozu. (c.tucker)

Recenze (17)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nápaditý a pořádně napínavý kraťas, který svou nečekanou pointu vyzradí až v závěru. Kinda creepy v tom, že by se to klidně mohlo někomu stát. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Žánrová jednoaktovka, námětem nepůvodní stejně jako dějově předvídatelná... Nu ale na druhou stranu devět minut řemeslně zvládnutého napětí a atmosféry strachu. Stylistické cvičení za tři. - - - - - (Poprvé viděno 4.9.2009 na YouTube, lomentář zde jako osmý - 4.9.2009) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tak trochu amatérske (minimálne v preživaní strachu tej ženskej), relatívne málo atmosferické, (očakávaná) prekvapujúca pointa celkom fajn...Lepší priemer ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Majstrovské dielo, ktoré v kocke obsahuje všetko čo má mať dobrý a remeselne zvládnutý kraťas. Predvídateľné ? Možno pre jasnovidcov. :-) Tlieskam. (2.4.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem ale opravdu „nečekal“. Pořád jsem si říkal, kdy už se konečně něco začne dít – jestli je ten bezďák upír, psychopat, nebo…Ovšem tvůrci si pro nás připravili opravdové překvapení. Přestože jde spíše o drama, nežli horor – tak ten konec mě přesvědčil o tom, že mám přihodit jednu hvězdu. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ktorýsi svetoznámy karikaturista (myslím, že to bol Steinberg) raz povedal: "Chcete vedieť, ako sa kreslí dobrá anekdota? Nakreslíte chlapíka na ulici, ako si vykračuje popri nejakom dome. A na tom dome je balkón s kvetináčom. Divák logicky predpokladá, že ten kvetináč tomu chlapíkovi padne nad hlavu. Lenže skôr, než sa tak stane, stihne chlapík spadnúť do otvoreného kanála. V polovičke tohto kraťasu som si spomenul na Steinberga ... a bolo po pointe. Škoda, atmosféru to malo... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čakal som to a prekvapil som sám seba. Obvykle sa mi pointy darí uhádnuť, ale nie na 120 %. Pre laikov to musí byť zážitok. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Horrorová miniatura inspirovaná jednou urban legend. Temný les, žena jede autem - to se porouchá. Do auta se začne dobývat docela děsivě vypadající muž, podle všeho blázen. Ona se ho bojí, proto ho odežene. Muž je ale neodbytný. Technická kvalita nic moc, zvlášť po herecké a kamerové stránce, ovšem výborný scénář s důmyslně budovanou atmosférou a napětím a dobrou pointou dokázal zaujmout, vtáhnout do atmosféry, napnout a vyděsit. Jako horrorová miniatura přinejmenším velmi zajímavé dílo. Ovšem na krátký film fascinujícím způsobem zhuštěná studie strachu. Velmi příjemné překvapení. Ke shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=4B10yH2meUk ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Super! Nějakej takovej konec jsem sice čekal, ale i tak dost zapůsobil. Co mně příjde zbytečný, je obsazení bílé ženy a černýho chlapa, asi v rámci boje s rasismem a předsudky. Což je super, ale nemusí se to cpat všude a tady mně to přišlo dost na sílu. Myslím si, že by se bála úplně stejně, kdyby ten chlap byl bílej. ()

Reklama

Reklama