Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Ryšánek (J. Langmiler), lékař venkovského prvoligového fotbalového klubu, objeví u ctižádostivého hráče Hoška (J. Štěpnička) stopy po dopingu. Trenér Vrba (R. Brzobohatý) i vedení klubu mu však zabrání provést další testy, aby se klub vyhnul problémům. Trenér dá dokonce Hoškovi dovolenou, z níž se však Hošek nevrátí. Je nalezen mrtvý ve vlastním autě na dně jezera. Ryšánkův přítel, kapitán Malina (J. Somr) začíná vyšetřovat vraždu… Detektivní příběh J. Eismanna natočil v roce 1977 režisér A. Moskalyk. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sledovat Jiřího Štěpničku v roli fotbalový hvězdy, jak se při tréningu snaží trefit do míče, byl opravdu nevšední zážitek. Jinak je to taková dost minimalistická detektivka, kde Langmiler, Somr a Čepek muzicírujou a pak u společný večeře probíraj případ vraždy. Vzhledem k obsazení mejch několika oblíbenejch herců a krátký stopáži, mi to uteklo jako voda. Nicméně je znát, že je to pouhá laciná televizní inscenace (za všechno asi hovoří, že ani nebyly prachy na barevnej film) a o žádnej zázrak se nejedná. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která neurazí ani nenadchne. Režijně a herecky je velmi slušná, ovšem zahraná v neuvěřitelně laciných kulisách. Detektivní linka má sice překvapivé vyústění, ale zároveň celý příběh vyzní poměrně rozpačitě. Taky díky tomu, že je to v podstatě konverzačka s minimem napětí či akce... Celkový dojem: 65% ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Krátká stopáž a herecké obsazení pomáhají filmu od nudy. Jednoduchý příběh o dopingu ve fotbalovém ligovém klubu a vraždě jednoho z hráčů. Pokusy Štěpničky o žonglování s balónem mě opravdu pobavily, to věrohodnosti ligového klubu moc nenahrává. On i zbytek hráčů na tréninku je k pobavení. Jméno trenéra Vrby je v dnešní době další úsměvnou perličkou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Doping ve sportu a nejen fotbale není nic nového, takže nikoho asi moc nepřekvapí, že se o tom točilo už tak dávno. Tahle kriminálka je plná výborných herců a přestože tempo příběhu místy lehce vázne, jako celek to dokázalo zaujmout. Jasně je tu pár věcí, u kterých si budete klepat prstem na čelo, ale trenér Vrba – jo to je třída a ne nešlo tady o Pavlíka. Consuela Morávková byla celkem pohledná ženská. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nehraješ si tak trochu na Holmese ?!" ;) Tato velmi příjemná, byť ohromně televizní a lacině vyhlížející, detektivka staví především na skvostném hereckém obsazení, přičemž je nutno podotknout, že s pány herci v čele s Josefem Somrem, Petrem Čepkem, Josefem Langmilerem, Vladimírem Rážem či Radkem Brzobohatým měl Antonín Moskalyk hodně usnadněnou práci, a tak se nemůžu ubránit dojmu, že za daných podmínek při na danou dobu velmi odvážném tématu dopingu mohl z této kratičké krimi záležitosti vytřískat mnohem víc !! Moskalykův rukopis je zde opravdu čitelný, příběh vyznívá poměrně realisticky, byť díky poklidnému vypravování i nulové hudbě naprosto postrádá napětí, a stává se tak jen velmi snadno stravitelnou "konverzačkou" s důrazem na paradoxně nečernobílé charaktery postav vzhledem ke špatné a nebarevné kvalitě obrazu, která se naprosto vyhýbá explicitnímu zobrazení čehokoliv akčního či nepříjemného, o mrtvole ani nemluvě, a tak nejvíce zaujme roztomilé kopyto Jiří Štěpnička, jemuž ligového fotbalistu neuvěří snad ani ten největší naiva..;) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama