Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna byla na turné s dívčím sborem, Mark byl architekt, který psal diplomku o italské architektuře. Poprvé se potkali ve Francii a bylo to láska jako hrom. Netrvalo dlouho a byla svatba. Nyní, o dvanáct let později, je jejich manželství v troskách a oni, opět na cestě po Francii, se snaží zachránit, co se dá. Příběh, který v četných a několika souběžně běžících retrospektivách mapuje jejich cestu manželstvím od prvotní zamilovanosti, přes námluvy, nevěru a rodičovství až po krizi, způsobené prostým faktem, že jejich vzájemná láska se vytratila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

BarryLyndon

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn byla přenádherná i jako čtyřicítka. A do teď si myslím, že prostě nikdo nemá tak dobrou kombinaci šarmu s humorem co se týká žen. Její přestřelky s Albertem Finneyem jsou tu neskutečný! Odešel jsem v půlce vařit lasagne a jenom poslouchal, ale i tak jsem se neuvěřitelně tlemil. Hlavně na komedii skvělý vývoj postav s úžasným scénářem. Dnes by toto bralo 3 Oscary. 9/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A mně to nebavilo. Střídání časových rovin, postupné skládání střípků - a vlastně čeho? Tuctového příběhu dvou, co neměli nic, a pak měli moc práce a málo času. Je to zbytečně dlouhé, většina scén se odehrává v autě a konverzace připomínají divadelní hru. Chybí tomu nějaký nadhled, humor (kromě běžných životních trapasů), a vlastně jsem pořád čekal, jestli se objeví nějaká větší zápletka, která by se trochu vymykala všem těm běžným a tuctovým problémům, jaké lidé ve vztazích mají. Jako bych se díval na home videa páru, který neznám, a která mi časem přijdou nudná a otřepaná. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Strašně svěží film. Prolínání časových rovin má punc takového lehkého magického realismu a především posouvá neustále děj dynamicky vpřed. Pomocí střihu a ústřední dvojice dýchá film hrubě neotřelou a zároveň sympatickou atmosférou. Audrey totiž tvoří s Albertem Finneym skvělou ironickou dvojku, která mezi sebou vládne zajímavou chemií, i když je třeba jejich vztah na samé hraně krachu. 8/10 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Na pozadí mnoha společných cest autem je vykreslena společná cesta životem úspěšného architekta (Albert Finney) a jeho krásné ženy (Audrey Hepburn). Přes všechny krize, kterými procházejí je postupně odhalována nejdůležitější skutečnost. Manželství drží pohromadě to nejdůležitější - láska. Velmi dobře natočené "road movie" zobrazované v různých časových rovinách, které se vzájemně mistrovsky prolínají. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Zub času, uf, fakt že hej. Ani úplne Áčkoví herci ( Audrey A Albert ) neutiahli statický a teatrálny film, takže jediné, čo si zapamätám je: "Ty, vieš, čo je to manželstvo (ON) ? Povedz mi to, či si obaja myslíme to isté (ONA) ?! Manželstvo je, keď žena požiada muža, aby si dal dole pyžamo a je to len preto, lebo ho potrebuje vyprať. (ON)" Hudba pána Manciniho, legendy, je po pol hodine melodramaticky totálne otravná. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Audrey Hepburn (Joanna Wallace) tesne prišla o nomináciu na Oscara za tento film. Akadémia si musela vybrať medzi jej výkonom v tejto snímke a v Čakaj, kým sa zotmie (1967). Vybrala si ten druhý. (TheRoller)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách La Croix-Valmer, Saint Tropez, La Croix-Valmer, Grimaud, Ramatuelle, Coye-la-Forêt, Chaumontel a Chantilly. (dyfur)

Související novinky

Letos v Marienbadu

Letos v Marienbadu

19.08.2019

V srdci malebných Mariánských Lázní se v termínu od 28. do 31. srpna 2019 uskuteční již čtvrtý ročník Marienbad Film Festivalu. Poklidné lázeňské město přivítá na konci prázdnin festival zaměřený na… (více)

Reklama

Reklama