Reklama

Reklama

Rudá osina

(festivalový název)
Čína, 2007

Režie:

Shangjun Cai
(další profese)

Obsahy(1)

Vizuálně podmanivý čínský snímek, který získal Cenu FIPRESCI na festivalu v Pusanu a hlavní cenu na festivalu v Soluni, ukazuje komplikované sbližování dospívajícího syna a otce, který před lety odešel za prací do města. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Recenze (5)

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.22/274 ()

Matts 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za výborně zvládnuté řízení kombajnu a za odvahu herců se před ten jedoucí kombajn postavit. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Kombajny, lány pšenice, zase kombajny a pak další obrovské pole pšenice...no a do toho pár Číňanů, kteří řeší vztah syna a otce, který od něho odešel a nevrátil se ani na pohřeb matky. Nelíbila se mi logika jednání postav, ani neskutečně nudné záběry na sklizeň pšenice. V Americe se festivalové filmy točí o teplých kovbojích pojídajících puding a probírající svou sexualitu, v Číně se točí o kombajnech, na kterých řeší svůj vztah otec a syn...a to dosti nelogicky...no a do toho samozřejmě synovu sexualitu. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Road movie s kombajnem po čínských polích. Drama o vtahu syna s otcem nebylo rozhodně tak nudný, jak jsem se bál. Přestože byl film opravdu pomalý, tak hlavně díky moc pěkné kameře a hercům jsem si ho celkem užil. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama