Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pořád nadávám, že horory jsou dnes pouze remaky a pokračování. A jako zachránce přijde Wes Craven, který si po šestnácti letech opět napsal vlastní původní scénář. Jaký je výsledek? Hrozný! Ten film nejlépe funguje ve scénách klasických filmů o teenagerech (předváděčka s kondorem ve třídě, mobil na dívčím záchodě), ale jinak je to fakt béčko, céčko, slabota. Že už ani Wes Craven nedokáže vyvolat strach a napětí, to je fakt smutné (30%). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Wes Craven si po rokoch opäť natočil horor. Mnohí možno čakali niečo špeciálne či originálne, no on ponúkol "iba" obyčajný teenagerský slasher, ktorý zľahka ozvláštnil svojím scenárom. V úvode sa predstaví značne vyšinutý sériový vrah, ktorý sa doma vyblbne a následne sa jeho osud stane neistým, až kým sa po 16 rokoch nezačne v meste diať niečo podozrivé. K tomu je tu partia teenagerov, ktorí majú s vrahom spoločný dátum narodenia, a niektorí zrejme aj niečo viac... Vzhľadom k značne kritickým reakciám som k filmu pristupoval so zvedavosťou, ktorá mi nakoniec vydržala po celú dobu minutáže. Áno; film ma zaujal, väčšinu času som sa nenudil, bolo tu pár vydarených ľakačiek, občas ma aj trochu mrazilo a bol som zvedavý ako sa to skončí. Úvodná desaťminútovka je luxusná, atmosférická a je škoda, že film nepokračuje v rovnakom duchu. Namiesto toho sa následne takmer na hodinu zmení na všedný teenagerský slasher, ktorý trochu zbytočne otravuje blbými postavami a detskými problémami. Správna atmosféra sa prinavráti až v záverečnej polhodinke, kedy sa to opäť pekne rozbehne a ani záver nie je až taký predvídateľný ako by sa mohlo zdať. Mne sa to celkom páčilo, nechápem tie ultra negatívne hodnotenia a tak hodnotím kúsok vyššie. Časom sa k filmu pravdepodobne vrátim - pozrieť si aj jeho 3D prevedenie. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

MSTT má nevýhodu právě v tom že to režíroval Craven, kdyby to režíroval někdo jinej bral bych to jako slušnej start. Nicméně do dneška nechápu proč to Craven natočil. Vždyt má na serioznější projekty než takovejhle slasher. A co je na tom nejhorší? Že mě ani moc nazujala hudba od Beltramiho. Tenhle film beru jako takovou zkoušku před Vřískotem 4(kterej se povedl dokonale). Pár dobrých věcí tu ale je. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebavilo, čo už. Musím súhlasiť s väčšinou, aj keď to robím nerád. Nejde mi o to, že teenagerské vyvražďovačky sú už obohranou platňou, lenže tento horor by sa dal charakterizovať ako "veľa rečí, málo skutkov". Akcie bolo naozaj minimum, vraždy za veľa nestáli a väčšinu filmu som sa nudil. Jednu hviezdičku dám za nádejný úvod, keď som aj napriek týmto "skvelým" ohlasom ešte veril, že z toho niečo bude. Škoda... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Asi je něco špatně, když mi z celého příběhu přišel nejzajímavější nůž, který používal vrah. Nejsem žádná obdivovatelka chladných zbraní, ale takový jsem dlouho neviděla. Připomínal tak trochu rytuální dýky. Neznámé tváře v rolích dětí mi nevadily, škoda, že alespoň jeden z těch herců nebyl něčím výrazný. Určitě by to prospělo. Tenhle film je bohužel jen další obyčejnou vyvražďovačkou bez špetky nápadu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)

Reklama

Reklama