Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným lákadlom tejto snímky môžu byť asi známi herci, ktorí sú tu veľmi veľmi malí. Hlavne skvelí herci súčastnosti Sean Astin a Josh Brolin, Dobrodružstvo tohto typu mám rád a ani mi nevadí, že sú to deti. Príjemná, uvoľnená prehliadka na popoludnie. musím uznať, že som sa celkom aj bavil. Ale nie až akoby som chcel. Snáď tomu napomohlo oprášenie chlapčenských snov. Je to svieži film s pomerne rýchlym tempom, efektami a trochu i humorom. Dokonca aj hudba je veľmi dobrá. Zábavná dobrodružná prehliadka, ktorá poteší hlavne tých, ktorí v sebe ešte stále skrývajú malé dieťa. Dobrodružná rodinná snímka pre celú hodinu. Podľa miestnych komentárov čítam, že sa jedná a celkom obľúbený film, ale ja som o ňom veru roky nepočul, dokonca som naň v živote nenatrafil v televízií. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobrej detskej dobrodruznej film. Indiana Jones to sice neni, ale i tak to je slusny dobrodruzstvi, tentokrat v jeskynich. Sice film nicim zvlast neprekvapi, opet tu jsou i zlocinci, aby deti otravovali a opet tu je dobrej konec. Jenze tenhle film je krome nejaky ty akce taky napinavej a hlavne hodne vtipnej. Sice deti nekdy strasne rvaly, az mi lezly na nervy, ale vetsinou delaly slusny vtipy a obcas i nejakou tu hlasku. Svizna dobrodruzna komedie, ktera dokaze zabavit po celou dobu a nenudi. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Skupinka sebe překřičujících kluků se vydá hledat pirátský poklad, aby se nemusela stěhovat ze svých domovů. Z jiných filmů či seriálů, které na tento film odkazovali, jsem pochopil, že by se mělo jednat o výbornou dětskou pecku z 80´tých let. Rozhodl jsem se tedy, že tento rest musím napravit a podívat se na tento údajný skvost. Možná kdybych byl jedním z těch, kteří Rošťáky znají již od dětství, tak bych byl ovlivněn nostalgií a přistupoval bych k filmu jinak. Mě však tento film v dětství minul a s dospělým nadhledem musím konstatovat, že Goonies nejsou dobrým filmem. Dětští herci mi po celou dobu lezli na nervy a jejich výkon mě potvrdil pravidlo, že převážná většina dětských amerických herců je děsná a protivná. Mnohem raději si pustím Záhrobní komando, u kterého jsem nostalgicky zaujat, protože toto je film mého dětství. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones pro mladší a nepokročilé. Producent Steven Spielberg dodal know-how a vše podstatné si pohlídal...o šest let později zužitkoval zkušenosti nabité z Rošťáků v hodně podobném Hookovi... Ve své době to asi byl unikátní a pohlcující dětský dobrodružně laděný film, dnes už ale hodně zestárl a pokleslá estetika osmdesátek z něj trčí jako péra ze starého otomanu... PS: Pozor na barrandovský dabing, to je čiré zoufalství a zlo (tolik vulgarismů není ani v béčkových filmech pro dospělé)... ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Buráky jsem milovala jako malé děcko. Měli jsme to puštěné skoro furt. Hlavně tupoun byl uzasný. Ale ctyři hvězdičky spíše patří nostalgii, než samotnému filmu. Kdybych ho viděla těd, asi by to byl pro mě čistý průměr, na který se znovu podívám. Ale furt ho mám v té dětské paměti, jako hodně dalších filmů, takže tohle hodnocení je více ovlivněné ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Olejovitá tekutina, kterou Data použije na kládě přes vodu, byla vytvořena z glycerinu, vody a potravinářského barviva. (mi-ib)
  • Cyndi Lauper spolunapsala píseň "Goonies 'R' Good Enough" a v klipu k této písni si zahrál cameo výkoný producent snímku Rošťáci Steven Spielberg. (mi-ib)
  • Soundtrack obsahoval také píseň "8 Arms To Hold You" od skupiny "The Goon Squad". Píseň z něj byla odebrána, když byla z filmu vystřižena scéna s chobotnicí. Filmaři však byli přesvědčeni, že jde o hit. Proto jej vydali na desce jako taneční singl. Prodeje byly však nevalné, díky nízké podpoře. Ze singlu se stala jedna z nejcenějsích a nejvzácnějších věcí související s filmem Rošťáci. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama