Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze se jedna o velmi dobry film pro uz trochu vetsi deti. Vyborna adventura, sympaticke detske postavy, dokonce i padousi maji jiskru v oku.-). Prislo mi to misty hodne vtipne. Vytecny je i cesky dabing, kde proste nechaji kluky rikat "vole". To uz je pro dnesni dobu sci-fi. Skoro stejne, jako tocit podobne filmy pro deti v dnesni komiksove a animovane dobe... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak si taky přidám komentář, ač budu psát vše, co už tu padlo. Jednoznačně kult mého dětství, pouštěný snad milionkrát na jedné z prvních vhsek, co jsme měli doma..a ještě dnes u něj sedím přibitý v křesle. A hlášky z původního dabingu mi dodnes běží v uších (a pozor původní dabing obsahuje jména Cvalda (chunk), Tupoň (Sloth), Kecka apod. žádný jiný dabing nebrat! a titulky k verzím v originále taky za nic moc nestojí...) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 80. a 90. let byli Goonies jednou z prvních videokazet, které jsme si půjčili domů. Ohraná kazeta se stala branou do dětské fantazie. Dobrodružství, které čeká na každé dítě doslova za brankou. Piráti, poklad, technická udělátka, italská mafie... a tlupa malých amerických dětí, které jednoho odpoledne prožijí vysněný příběh každého kluka. S odstupem času jsou vidět technické nedokonalosti, a tak nějak se mi zdá, že se Donner pokusil naplnit spielbergovskou šablonu aniž by se mu to zcela podařilo. Pokud to člověk ale moc nezkoumá, Goonies jsou jednoznačně jedním z nejlepších osmdesátkových filmů držících se na hranici filmu pro děti a pro dospělé. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že o filme The Goonies som doteraz nikdy nepočula. Pre niekoho (a nielen pre Spielberga) musí predstavovať splnenie detského sna. Keďže ja som v detstve nikdy o stratenom poklade a ani o pirátskej lodi nesnívala, v celom tom dobrodružnom príbehu som sa nenašla. Je to taký Indiana Jones pre deti😄 a tak trochu Stand by Me alebo mix oboch. Jednu z hlavných detských postáv si tu zahral Sam z Pána prsteňov, Sean Astin. Videné v kine. [Kult-Sneak-Preview, OV]. Dodatok: Aspoň som získala tip na film pre mojich chlapcov. 65%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Když si postava postiženého bratra v závěrečné části rozerve triko, má pod ním druhé se znakem Supermana, což je odkaz na dřívější Donnerovu tvorbu Superman (1978) a Superman II (1980). (Lorge)
  • Jeff Cohen přiznal, že ve scéně, kdy se jeho postava přiznává Fratelliovím, si musel vzpomenout na smrt své matky, aby se opravdu rozplakal. (Dlee)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama