Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Ruut 

všechny recenze uživatele

A tohle tu bylo 30 let před Uncharted a Stranger Things! Ano, Goonies jsou uřvaní a samozřejmě možná až moc zrychlení. Prostě tam, kde kingovské Stuj při mně jede na budování psychologie, pohled do dětských duší a pozvolnému odhalování něčeho více. ..tak Goonies prostě pálí na první dobrou od začátku až do konce. Nejlepšídětský dobrodružný osmdesátkový film. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že o filme The Goonies som doteraz nikdy nepočula. Pre niekoho (a nielen pre Spielberga) musí predstavovať splnenie detského sna. Keďže ja som v detstve nikdy o stratenom poklade a ani o pirátskej lodi nesnívala, v celom tom dobrodružnom príbehu som sa nenašla. Je to taký Indiana Jones pre deti😄 a tak trochu Stand by Me alebo mix oboch. Jednu z hlavných detských postáv si tu zahral Sam z Pána prsteňov, Sean Astin. Videné v kine. [Kult-Sneak-Preview, OV]. Dodatok: Aspoň som získala tip na film pre mojich chlapcov. 65%. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Gremlins duo Spielberg/Columbus opat spojilo svoje sily a pod taktovkou Richarda Donnera vznikol tento kuzelny dobrodruzny rodinny film. Skvela atmosfera, vyborne humorne vsuvky (Feldmanovo prekladanie spanielciny je skratka nezabudnutelne) no na druhej strane mi vadila az prilisna ujacanost a schematickost celeho filmu. Mozno po opetovnom zhliadnuti zvysim hodnotenie. Rozhodne by som uvital podobne filmy aj v dnesnej dobe. 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý film, který se rozpadá na dvě poloviny. V první sledujeme pod titulky jeden z útěk z vězení a pak klasickou seznamovačku s partou nijak zajímavých děcek, ve druhé se běhá v podzemí domu, který se divím, že nespadl, jak jsou pod ním velké jeskyně snad několik kilometrů, a dokonce se tam vejde pirátská loď. Btw - jak se tam dostala a kudy pak vyplula ven, když děcka měla problém se odtud dostat? Zločinci nezajímaví, zvraty nijaké, děcka otravná (až na tu holku, které pedofilní Donner občas zabere zezadu kalhotky pod kratičkou sukýnkou), příběh předvídatelný a tuctový... Možná si měl Chris Columbus přečíst nějaký díl o třech pátračích, aby věděl, jak má vypadat správně nadupané klukovské dobrodružství. Tohle připomíná nepovedený pokus o Hucka Finna (a z něho odvozené Pány kluky). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Goonies ma v mojej mladosti z nejakého nepochopiteľného dôvodu minuli a pri doplnení tohto restu tým pádom chýbal nostalgický faktor. Pri čítaní krátkeho obsahu som si film predstavoval vizuálne zaujímavejší, pobehovanie po tuneloch s pascami a prenasledovanie zločincami znie lákavejšie  akým je výsledok. Každopádne cítiť, a nie je to vôbec zanedbadeľný poznatok, že pre mladé ročníky v osemdesiatkách to musel byť vrchol tvorby pre deti a mládež a pravidelné opakovačky tento pocit v nich iba utvrdzovali. Ako by som vnímal Nekonečný príbeh, ak by som ho prvýkrát videl dnes? Netuším. Ukričanosť mi neprekážala, mierne ale sklamalo finále na lodi a dovetok na pláži je na facku. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Když si postava postiženého bratra v závěrečné části rozerve triko, má pod ním druhé se znakem Supermana, což je odkaz na dřívější Donnerovu tvorbu Superman (1978) a Superman II (1980). (Lorge)
  • Pirátská loď byla reálně vytvořena. Všechny záběry byly na ní natočeny. Po dokončení filmu byla nabídnuta, zda ji někdo nechce, ale nikdo si ji nevzal, a tak byla nakonec sešrotována. (mi-ib)
  • V jednom bodě filmu Sean Astin křičí v originálu "Holy Mackenzie!". Bratr Seana Astina se jmenuje Mackenzie Astin. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama