Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

lamps 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v Americe je to stále veleoblíbený kousek, ale popravdě nedokážu moc pochopit proč. Ono se bezpochyby jedná o pohodové, z dětského pohledu bohaté a magické dobrodružství vezoucí se na vlně tehdejšího fantasy boomu. Avšak chybí tu jednak E.T., tedy originální a vkusný motiv, který nás nepřestane bavit a fascinovat ani po opakovaných projekcích, a jednak více Spielberga, který dokáže podobné motivy probouzet takřka z ničeho. Viděl jsem, ale vícekrát již opravdu nemusím.. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svieža, dobrodružná komédia, ktorú si užijú nielen deti ale aj dospelí. Ja som ju videl ako maturant a tento skvelý dobrodružný príbeh si pamätám aj po dvadsiatich rokoch. To pre mňa veľa znamená. Úvodná časť filmu síce nemá takú zaujímavú charizmu a spád, ale keď deti vojdú do toho jaskynného labyrintu v ústrety veľkému dobrodružstvu, tak sa to rozbehne. A vtip snímku tiež rozhodne nechýba, preto u mňa spokojnosť a zároveň pekná pripomienka časov mladosti. 85/100 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné, prvotřídní, čistokrevné dobrodružství v tom správném IndianaJonesovském stylu. Sympatičtí hrdinové (a mezi nimi jedna nesmírně krásná dívka), sympatičtí a zábavní záporáci (ve velmi rafanovském stylu) a spousta koster, pastí, nástrah a parádních vynálezů. Atmosféra naprosto dokonalá. A po stránce humorné to taky šlape na jedničku, vtipné je to dost a hudba skvělá. Tenhle film se mi v dětství dokonale vyhnul, tak jsem to napravil teď a lituju jen toho, že se mi to v dětství dokonale vyhlo. Spielberg je z toho vidět a cítit na míle daleko. 85%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nostalgií netrpím, protože mě to jako dítě bohužel minulo. Atmoška zpočátku ukázkově bezchybná a hlavně nahláškovaný Kecka je hodně fajn. Bohužel některé postavy jsou mírně řečeno uřvané. Velké mínus přinesl Nemotora. Jeho maska je strašlivě odporná. Záporáci mohli být také výraznější. Určitě se to přežít dalo, ale zub času zkrátka trošku zapracoval. Toho Spielberga tam cítím. 65% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dávno tomu jest co se jednalo o můj nejoblíbenější dětský film, který jsem z ojeté VHSky sjížděl snad týden co týden. Tehdy jsem ho považoval za bezchybný a po všech stránkách dokonalý. Dnes; s odstupem mnoha let; na něm již nejednu chybu přeci jen vidím. Ovšem ani jedna není toho druhu, aby mi i v dospělosti zabraňovala si ho náležitě užít. Vše totiž zastře ta správná osmdesátková atmosféra dětské výpravy za dobrodružstvím. A samozřejmě nezapomenutelný hudební motiv, který přibije i to věčné řvaní. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Celé jméno Jednookého Willyho bylo ve skutečnosti William B. Pordobell. (mi-ib)
  • Slovíčko "shit" nebo "bullshit" je ve filmu použito 19 krát. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama