Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu skvělá, už začátek filmu, kde se objevily fotky mrtvých lidí byly děsivé a vzrušující. Hned jsem si vzpoměl na film ti druzí, kde se taky zobrazovaly fotky mrtvých lidí... Říkám si super, to je film pro mě, podobný psychologických hororů, ať už zmiňovaný ti druzí, 3:15 zemřeš, prokletí domu slunečnic a dalších mnoho. První půlka se vyvíjela opravdu velmi zajímavě. Závěr skončil happyendem. Ale pro mě jak jsem psal, vynikající první půlka, kdy jsem uvažoval o 5* nebo minimalně o 4* mi druhá půlka přišla slabší a ne už tak zajimavá jako první. Takže nakonec dávám lepší 3* , na 4 hvězdy to není. Ale rozhodně se na Hrůzu v Connecticutu koukat rozhodně dalo, nenudil jsem se, ale až tolik mě tenhle film nevtáhl, i když to po první půlce vypadalo nadějně a film jsem hltal, druhá půlka pro jak jsem psal prostě slabší a už ne tak zajimavá. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události...cha, cha...jistě, blesky jim křižovaly barákem, dveře se samy otevíraly a zavíraly a dům se otřásal v základech. No, tomu snad uvěří jen naiva. Další duchařská tuctovka, která nevyděsí. Oceňuji, že film není přeplněn prvoplánovými lekačkami a že je zde nápad s krematoriem a nekromancií. Jenže co s horrorem, když naní strašidelný, ba co dím, spíše úsměvný. Zlaté hammerovské strašení... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Film se sice hned na začátku snaží upoutat hláškou, že to je podle skutečný události, ale záhy je celkem jasný, že to je celý přikrášlený a přehnaný až hanba. Jinak příběh se vyvíjí tak nějak typicky pro tyhle horory s mysteriózníma barákama, ale je zpracovanej značně nudícím způsobem a nemá moc co novýho přidat a ani se o to vlastně nesnaží, posléze je ještě vyvinut pokus to zachránit jakýms takýms napínavějším finále, ale to taky za moc nestojí a celá pointa je za prvé dementní a za druhý příšerně ohraná, takže tvůrci můžou být vůbec rádi, že sem to dokoukal, protože to je fakt slaboučký a nudící ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,389,516Tržby Celosvetovo $77,470,276Tržby za predaj DVD v USA $19,907,614 //počet predaných kusov 1,011,734║ Prvá polovica filmu by sa ako tak dala zniesť, pozor zniesť!(bez väčšej ujmy) ale tá druhá to je maximálna vrcholová hlúposť, ktorá zabije aj to minimum čo bolo dejom vybudované. Film po celý čas stavia svoje zázemie na nechutnostiach a duchoch/strašiakoch a to až prílišne veľkej neúnosnej dávke, takže na každom kroku nejaký bubák, všetko bez dávky príslušného napätia, týmto sa časom uzavrie aj akákoľvek cesta k divákovy aby mohol príbeh niečím k nemu prehovoriť, rovnako tak pôsobia pasívne aj postavy, ku ktorým si bez šance nenájdeme cestu a týmto pádom akékoľvek ich konanie sa stáva vrcholom primitivizmu(na x-krát čo ich bubák nejakým spôsobom vystraší, ostávajú postavy stále v dome), čo vedie až k nechcenej sebeparódii, otravnosť snímku ku konci naberie vrcholovú neznesiteľnosť. __samoúčelný výplach__ /0%/ ()

oje 

všechny recenze uživatele

Inspirace skutečnou událostí dodá horroru vždy jakýsi nádech a nejinak je tomu i zde. Hned druhý nádech dodává snímku střih a lekačky, kterými jsme zahlceni hned od začátku. Právě na lekačky a strašáky si ale hlavní postavy i divák brzy zvyká a přestože jsem párkrát málem skopnul notebook z postele, stávají se rutinními. Atmosféra není vyzdvihnutelnou charakteristikou, příběh dojemný, ale nevtahuje jak by mohl. Nepopsal bych snímek přímo jako nepovedený, ničím však nenadchne. Alternativou je další horror inspirovaný skutečnou událostí 3:15 zemřeš. Alternativa: Orfanato, Amityville Horror, American Haunting, Others, Stir of Echoes, House of the Devil, Sixth Sense. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)
  • Postava reverenda Popesca byla založena na Johnu Zaffisovi, který tento případ skutečně vyšetřoval. (Chatterer)
  • Film je založen na skutečných životních příbězích Ala a Carmen Snedekerových, kteří žili v bývalém starším pohřebním ústavu v Southingtonu v Connecticutu, konkrétně v ulici 208 Meriden Avenue. (Chatterer)

Reklama

Reklama