Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tradiční barák s příběhem, smrtelně nemocný chlapec vídající duchy a jeden vševědoucí pastor. Nejotřepaněji otřepaný model, který se mi kupodivu líbil a vůbec nepůsobil tak blbě, jak se na první pohled zdálo. Překvapilo mě to hlavně atmosférou, která byla pro strašidla jak dělaná a ta se v ní tudíž mohla prohánět přirozeně jako doma. Suma sumárum, příjemná, tisíciprvní variace na strašidelný dům, která mě příjemně překvapila. 65% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Na to, že je to prostoduchá duchrina prišiel značne po funuse (KRUH, NENÁVISŤ), ale vďaka svojmu retro prevedeniu má niečo do seba. Je to síce len béčkvý odvar z 3:15 ZOMRIEŠ a sem tam z EXORCISTU, filmík však dokáže klamať telom, a stále som mal pocit, že pozerám starú klasiku z osemdesiatych rokov. Občas je to až hlúpo jednoznačné a neprekvapivé, ale atmosféra tam bola... KLIATBA DOMU SLNEČNÍC ma sklamala, v podstate aj AMERICKÁ KLIATBA. Hrôza mala to šťastie, že som nič extra neočakával... ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých príbehov, ktorý ak ma pevný základ v slovnej formulácií... "podľa skutočnej udalosti", upadá na prevedení a celkovom hodnotení. Samozrejme, česť výnimkam. Fakt hruza, pretože tu vážne nie je čo... ak by som to porovnaval s "Drag Me to Hell" tak aj 2* sú ešte veľa... Príbeh má potenciál, ale pod inou taktovkou a s iným zložením, takto 3/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který využívá v podstatě všech známých atributů o strašidelných domech, jaké jsme už kolikrát viděli jinde. Rodiče mají syna, který má rakovinu. Aby byli blíž nemocnici, kdyby se něco dělo, přestěhují se. Netuší však, že jejich nový domov kdysi býval márnicí a že mrtví nespočívají v pokoji, když zaměstnanci jejich mrtvá těla svým způsobem "zneužívali" (nikoliv sexuálně). A rodiče také netuší, že jejich dospívající syn jako z udělání bude mít schopnost duchy mrtvých vidět. Tvůrci pracují se všemi známými lekacími atributy - schody do sklepa, odrazy v zrcadlech, lekací hudba, nefungující žárovka, vymítač, zkažené jídlo v ledničce... co vás napadne. Někdy to funguje, jindy méně. Každopádně však snímek nepřináší v podstatě nic nového a než se hlavní hrdinové dostanou do strašidelného domu, trvá to v podstatě třetinu filmu (a zhruba třetinu zabere tradiční pátrání po tom, co se v domě stalo). Film je uvozen dnes již zaklínací formulkou "podle skutečných událostí", ale kdoví, co všechno je vzato ze skutečnosti, a co si tvůrci přimysleli. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,389,516Tržby Celosvetovo $77,470,276Tržby za predaj DVD v USA $19,907,614 //počet predaných kusov 1,011,734║ Prvá polovica filmu by sa ako tak dala zniesť, pozor zniesť!(bez väčšej ujmy) ale tá druhá to je maximálna vrcholová hlúposť, ktorá zabije aj to minimum čo bolo dejom vybudované. Film po celý čas stavia svoje zázemie na nechutnostiach a duchoch/strašiakoch a to až prílišne veľkej neúnosnej dávke, takže na každom kroku nejaký bubák, všetko bez dávky príslušného napätia, týmto sa časom uzavrie aj akákoľvek cesta k divákovy aby mohol príbeh niečím k nemu prehovoriť, rovnako tak pôsobia pasívne aj postavy, ku ktorým si bez šance nenájdeme cestu a týmto pádom akékoľvek ich konanie sa stáva vrcholom primitivizmu(na x-krát čo ich bubák nejakým spôsobom vystraší, ostávajú postavy stále v dome), čo vedie až k nechcenej sebeparódii, otravnosť snímku ku konci naberie vrcholovú neznesiteľnosť. __samoúčelný výplach__ /0%/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)
  • Film je založen na skutečných životních příbězích Ala a Carmen Snedekerových, kteří žili v bývalém starším pohřebním ústavu v Southingtonu v Connecticutu, konkrétně v ulici 208 Meriden Avenue. (Chatterer)
  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama