Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Belbo 

všechny recenze uživatele

Trhliny pro mne byly silným filmovým zážitkem. Nehrají si na rádoby psychologickou sondu, kterou nám předvádí Černá labuť,nejsou schizofrenním bludištěm ve stylu Polanského Nájemníka ani Hořkého měsíce. Jsou pravým opakem. Velmi lidským, komorním a smutným příběhem. Našel bych mnoho výhrat k vývinu ději a k psychologii postav. Vývoj Miss G měl být plynulejší; scénář se mohl více zabývat vnitřním vztahem mezi děvčaty a jejich lektorkou, a samotným vztahem či citem Miss G s Fiammou a Fiammě. Bez zmíněných výhrat by si Trhliny zasloužily čistých pět, pro výhrady jen čtyři, které nemění nic na originalitě a kvalitě filmu ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tam kde je Eva Green bývá i výborný herecký výkon v kategorii ženy, Trhliny nejsou vyjímkou. Ze začátku jsem si říkal, že zase čumím na nějaký babský čajový dýchanek, ale film, díky skvělé psychologické postupce zvyšuje adrenalinek v krvi. Závěrečná scéna je silná, ale úplně top byl ten pohled Evy Green, ještě teď ho mám před očima, takhle nějak se tváří naše temné já. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama plné skvělých výkonů. Eva Green zahrála naprosto fantasticky a její výkon byl perfektní. Kdybych nevěděl, že je rozená Francouzka, myslel bych si, že je učitelkou výslovnosti anglického jazyka na nějáké univerzitě. Celkově je film zajímavý svojí tvrdou angličtinou, která mě neskutečně bavila. Výběr dívek do tohoto filmu nejdříve diváka zmátne, všechny vypadají jako porcelánové panenky a působí roztomile. Čím dál postupuje děj, tím se zvětšuje jejich nevraživost, která není ničím jiným, než pubertální naivitou. Proměna "G" je ovšem vrchol celého filmu a právě na ní se nejvíce vyřádil scénárista. Viděl jsem spoustu podobných filmů, které mě zklamaly, byly ale v chlapeckém podání. Ženy a zvláště mladé dívky jsou o dost složitější osobnosti, proto mě příběh, kde se až na minutu neobjeví žádný muž, bavil o dost více. Je nutno podotknout, že zvrat v názorech Di byl ke konci trochu přehnaný a surově natlačený do děje, ale pokud se od toho odprostím, pak mi zůstal skvěle natočený film, který vypráví jednoduché téma pomalým stylem, ale celou stopáž dokáže zužitkovat a natočit tak, aby skvěle bavila. 87% 05.09. 2010 ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VLASTNE MÁM VEĽA HRIEŠNYCH MYŠLIENOK. MUSÍM ICH VŠETKY OĽUTOVAŤ?" __ Ani neviem ako ma pri náhodnom prepínaní televíznych programov na moment zaujal tento film, ktorý sa už pár minút bežal na AMC. Pri jeho trocha zvláštnom názve som si spomenul, že v ňom účinkuje Eva Green a keď som uvidel, že hrá učiteľku v dievčenskej internátnej škole, nútil ma svojim zaujímavým prostredím a (miestami ľahko predvídateľným) dejom dopozerať ho až do jeho očakávane dramatického vyústenia. Hoci sa v podstate jedná o rýdzo ženský film, o čom svedčí zloženie jeho tunajšieho fanklubu, myslím že zaujme mužské oko nielen hereckými výkonmi skupiny mladých dievčat na čele s krásnou Maríou Valverde (dokonalé spojenie dvoch šarmantných dievčat, ktoré poznám :-)) a veľmi sympatickou blonckou Imogen Poots, ale tiež svojou vizuálnou stránkou so zábermi panensky krásnej britskej prírody, poeticky nasnímanými scénami nočného ponárania sa a príhodnou hudbou, v niektorých momentoch akoby pochádzajúcu z pera Philipa Glassa. Žiadaná milostná scéna by v celkovo striedmo podanom charaktere filmu vzbudilo skôr rušivé pobúrenie a osobne mi ju dokonale nahradil polnočný dievčenský žúr. Ajhľa, aký príjemný zážitok som dostal pri náhodnom prepínaní, kedy som mal v pláne vypnúť telku. (3218. hodnotenie, 202. komentár k filmu) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film o posadnutosti, oddanosti, kamarátstve, nevinnosti a žiarlivosti, ktorý zaujme snovou atmosférou, čarovnou muzikou, tajomnou Evou, okatou Imogen, kúzelnou Juno a krásnou Maríou. A vy máte koľko vecí na nočnom stolíku? Šesť? Tak poupratovať! (Filmová výzva 2016 - kajda.l) a Project 52 Films by Women ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • Báseň, kterou Poppy (Imogen Poots) recituje, je „Ozymandias“, jejímž autorem je Percy Bysshe Shelley. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama