Reklama

Reklama

Tajný život včel

  • USA The Secret Life of Bees (více)
Trailer

Queen Latifah a Dakota Fanning vévodí hvězdnému hereckému obsazení amerického dramatu o rodině, nezávislosti a síle lásky, který byl natočen podle uznávaného bestselleru. Čtrnáctiletá Lily Owensová (Dakota Fanning), ve snaze uniknout tvrdému, věčně rozzlobenému otci a vyrovnat se s tragickou smrtí své matky, uteče s afroamerickou chůvou, hospodyní a jedinou přítelkyní Rosaleen (Jennifer Hudson) do Tiburonu v Jižní Karolíně. Tam jí poskytnou přístřeší tři nezávislé sestry Boatwrightovy (Queen Latifah, Alicia Keys a Sophie Okoned), které se samy starají o rodinné včelařství. Lily u nich konečně poznává život naplněný láskou, je zahrnována nečekanou laskavostí a hlubokou spiritualitou jedinečně nadaných žen a s každou z nich si vytváří pevné pouto. Někdy totiž člověk musí nejdřív domov opustit, aby ho mohl skutečně nalézt. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Kurnik druhy film, kde hra tá Latifah ako struna, ohla vôbec niekedy vo svojich filmoch chrbát ? To vždy musí chodiť taká našponovaná akoby s oceľovým korzetom pod šatami ??? A malá Dakota, ak sa nebude opičit ako Kulkin a nevydá sa zavčasu, tak snáď z nej niečo bude, Priemerný filmy osadený v priemernej americkej dobe 60 rokov. A v súvislosti so scenárom ma napádaj ešte všakovaké úvahy, ale to asi niekde inde .... hernajst ... Tak dobre poviem to teraz , nech je pokoj. Kedysi dávno ešte na vojne sme hrávali piati chalani pri pive takú hru jeden druhému sme napísali 5 rôznych slov s absolútne rôznym významom, a potom sme každý sa snažili napísať básničku, kde sa tie slová museli nachádzať. Bývala pri tom sranda a zábava, obzvlášť, keď to niekomu vyšlo , či vážne alebo, častejšie, humorné. Pri sledovaní niektorých amerických filmov (ako aj v tomto prípade) mávam dojem , že aj tu sa scenáristi hrali podobnú hru a víťaz mohol natáčať. Veď dať takto všetko dokopy (rasizmus, včely, dievča postihnuté zabitím vlastnej mamy, ružový dom, múr nárekov ,,,,... to len v Amerike ide :( ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu možná přehodnotím názor na Dakotu Fanning jakožto dětskou hvězdičku. Je totiž výborná, rozervanou dívku, která hledá pravdu, ale pravdu o sobě samé úporně skrývá, zahrála na jedničku. Paul Bettany sice v roličce jejího otce neměl co ukázat, ale jeho přítomnost překvapí. Zbytek chvály Patří Queen Latifah, Jennifer Hudson, Alicii Keys a včelám:-) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Další z často používaných témat - Amerika 60.let 20.století - to sice ano, ale já s tím problém nemám. Jako nemám problém s černochy ;) Spíše mě to ještě více láká podívat se na film, který právě zpracovává toto téma, které považuji za dost důležité. A doporučila bych plno dalším lidem, aby se podívali na to, čeho byli lidé, a bohužel stále i jsou, schopni, jen pro barvu pleti udělat. Dakota Fanning patří mezi mé oblíbenkyně, takže ona byla pro mě hlavním tahounem celého filmu, ale také se zde znovu objevila Jennifer Hudson, která o 2 roky dříve slavila úspěch ve filmu Dreamgirls. Jen mě lehce zarazil Paul Bettany, který na mě vůbec nepůsobil jako otec Dakoty. Ale spíše jako její starší bratr. A tajemství včel - které má hlavní představitelka tak moc ráda - zůstalo mi utajeno :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný snímeček, který dojme převážně ženské osazenstvo, protože je napěchovaný různými problémovými vztahy a zvraty, který film na jednu stranu obohacují a na stranu druhou shazují. Každopádně "Tajný život včel" se může pochlubit nádhernou vizuální stránkou a ještě lepším soundtrackem. K tomu si můžete přičíst takřka Oskarové výkony malé Dakotky a dostanete opravdu zajímavý a hezký filmeček. Já osobně bych však ubral rodinných zvratů a malinko poupravil scénář, protože na mě bylo těch emocí příliš. 75% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning se snaží rozkrýt minulost své matky, stane se z ní skoro černoška, ve finále nalezne dlouho postrádanou lásku a všude bzučí včely a teče med. Filmu se nedala upřít sálající pohoda a jakési "příjemno", ale v mých očích ho sráželo pomalé tempo v kombinaci s (ne)dějem a dost dlouhou stopáží. Herecký ansámbl ničím nepřekvapil (Dakota nám roste jako z vody) a celkově to na mě působilo...průměrně a zapomenutelně. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 13. ledna do 22. února 2008 v Severní Kalifornii, konkrétně ve městech Lumberton, Watha a Southport. (BMW12)

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama