Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

Forum. 

všechny recenze uživatele

Pro nezasvěceného nuda. Pro člověka, který zná celou tuhle historii je to doplnění vzdělání. Několikrát jsem některé části přetáčel a dohledával si kdo je vlastně kdo. Maličko jsem tlačil slzu při vzpomínce na poslouchání starých rapových desek. Jsem rád, že film i ukazuje skutečnost tak jak byla a ukazuje, že 2pac se vlastně ke konci života naprosto zbláznil a že démonizovaný Biggie vlastně za nic nemohl. 100% ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film o živote slávneho rappera,v ktorom tvorcovia ukazujú svoj pohľad na jeho život a hlavne konflikt medzi tzv.West Side a East Side rapperskou komunitou.Slušná réžia, zaujimavé herecké výkony, v ktorých bola vidiet veľká snaha a cit vzdať hold tomuto spevákovi. Som zvedavý aký by bol film o 2Pacovi a iný pohľad na vec. Možno sa toho v budúcnosti dočkáme.Film je zaujímavý a doporučujem ho.Jednoznačne za *5* ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že k žádné osobě o které tento film vypráví nemám citový vztah (nikdy jsem žádného ze zpěváků neposlouchal), se ani nedalo čekat, že díky tomu bude mít nějaký bod k dobru. Vlastně jsem sledoval životopisný příběh zpěváka, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel. Prvních pár minut jsem byl velmi pozitivně překvapen a mé hodnocení se pohybovalo někde kolem 80%. Jenže nakonec se ukázalo, že Notorious přeci jen nebude solidní jízda s cool vizuálem a říznou hudbou. Celý snímek se postupně dostával do šedého průměru, klasický životopisný film, který není v ničem lepší než většina ostatních co jsem měl možnost vidět. Jak se dějová linie dostane za čtyřicet minut, začíná nepříjemně druhnout. Najednou se ke slovu začíná hrnout vata a není o co stát. Tempo je pryč. Postavy přestávají být zajímavé a čím dál více vychází najevo jejich černobílost a nulový vývoj. Fanoušci však budou nadšeni, těm ostatním snímek bohužel příliš (ano, pár slušných momentů se najde) zábavy neposkytne. Čistý průměr. ()

tomikan 

všechny recenze uživatele

Lepsi pokus nez GRoDT nebo 8mile. Co mi ale fakt vadilo bylo predstaveni Tupacovy postavy, ..(zamerne Tupacovy postavy, ne Tupaca).. at byl jakejchtel, a at sem jakkoli zaujatej, tak sem presvedcenej, ze mu dost ukrivdili a ztvarnili ho az prilis negativne. Minimalne scena z listopadu 94.. ale nebyl sem tam.. moc by me ale zajimalo, jakej mel na celej snimek vliv Diddy. Kazdopadne z tohohle tria mi Biggiho pribeh prijde nejmin krecovitej, mozna prave proto, ze on sam uz do toho nemel sanci promluvit. ()

forkys 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se "přiučit" nečemu ze života raperů, tak jsem zapl biggieho.. Filmík se mi líbil, ale pravdou je, že nejzáživnější část byla, když dealoval na streetu a řešil ty lowlife problémy. Ještě by to chtělo nějakej film o 2pacovi, protože tady byl vykreslenej jako hroznej imbecil, hlavně ten dabing, to by se pac otáčel v hrobě, kdyby to slyšel.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Součástí závěrečných titulků jsou autentické záběry z pohřbu Christophera Wallace. (SniperG1)
  • Jamal Woolard se na roli Biggieho připravoval několik měsíců. Jeho příprava zahrnovala poslech Biggieho písní, aby si pamatoval texty, přibírání na váze a lekce zpěvu na Juilliard School. (henrycruel)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama