Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se na tento fantasy rest těšil, ale nemohu zastírat zklamání. Hlavní premisa příběhu vypadá na papíře jako vynikající romance, ale na plátně se to moc nepromítlo. Počátek působí velmi rozpačitě, velmi jednoduše a v zásadě se toho za celý film moc nestane. Proměny hrdinů do zvířat, kdy jsou odkázání díky kletbě se míjet, nepřineslo žádné emoce. Herci vlastně nemají tolik co hrát, dialogy pohádkovsky vystavěny a role Matthew Brodericka mě postupem času ubíjela. Hauer to s kuší zvládá bravurně, nicméně akce ničím extra neosilní. Výprava, kulisy se povedly a vizuálně tomu nelze co vyčítat. Trošku jsou mi záhadou nominace v oscarových kategorií, neboť hudba k tomuto žánru byla absolutně mimo a když si vybavím v podobném duchu Highlandera, jsou to nebe a dudy.......5/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem, preco sa mi tento krasny pribeh cele roky vyhybal, ked prave ja mam rad tieto typy filmov. Prekliata laska, kde sa Rutger Hauer meni pri zapadajucom slnku na vlka a v tej chvili jastrab meniaci sa na Michelle Pfeiffer a pri vychadzajucom slnku zase naopak, takze ich laska mala byt navzdy prekliata. No a my sa spolu s hrdinami vydavame na dobrodruznu cestu, ako tuto kliatbu zrusit. Skoda, ze som nemal moznost tento film vidiet aspon pred 20-timi rokmi, urcite by bol zazitok este silnejsi, ale nesklamalo ma to ani dnes. Rezisera Richarda Donnera som spoznal hlavne vdaka blaznivej akcnej serii SMRTONOSNYCH ZBRANI (1987 - 1998), ale aj vdaka slavnemu SUPERMANOVI (1978) s Christopherom Reeveom. Mam rad od neho aj komedialny western MAVERICK (1994) s Melom Gibsonom a s Jodie Foster alebo i akcny thriller NAJEMNI VRAZI (1995) so Sylvestrom Stalloneom a s Antoniom Banderasom... 22.03.2010 ________ Matthew Broderick - (Filip Gaston) +++ Rutger Hauer - (Kapitán Etienne Navarre) +++ Michelle Pfeiffer - (Isabeau) +++ John Wood - (Biskup z Aquily) +++ Ken Hutchinson - (Marquet) +++ Alfred Molina - (Cezar) +++ Giancarlo Prete - (Fornac) +++ Loris Loddi - (Jehan) +++ Produkcia: Richard Donner +++ Hudba: Andrew Powell +++ ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Krásný film s neodolatelnou středověkou pohádkovou atmosférou. Film jsem viděl prvně asi v deseti letech a mám ho pořád hrozně moc rád. Ta často kritizovaná hudba mi do filmu celkem pasuje a nedovedu si jej bez ní představit. Rudger Hauer coby černý rytíř Navarre je fantastický a charisma z něho přímo sálá. Michelle Pfeiffer je okouzlující a nádherně křehká. Jenom ten Matthew Broderick mi mezi ně zpočátku příliš nepasoval (myslím tím jeho postava, zahrál ji dobře), ale zvykl jsem si. Rudgerovi s Michelle to ohromě sluší a tvoří krásný pár. Úžasná a nedoceněná romantická fantasy, které nemohu prostě vytknout vůbec nic. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy pohádek... a obecně filmů o velké osudové lásce vůbec. Světlá vzpomínka na dětství kdy jsem ji viděl poprvé, a až do dneška i naposledy, mi za ty roky ani trochu nevybledla. Příběh o prokleté lásce dvou lidí, dokonalého Rutger Hauera a nesmírně krásné Michelle Pfeiffer nezestárl ani o den. K čertu s digitálními tiky a vyleštěným vizuálem - TAKTO má vypadat správně atmosférická středověká romantika. 8/10 ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Oblíbenost mojí mámy, tudíž moje dětská vzpomínková záležitost. Michelle Pfeiffer byla, je a zřejmě i bude vždy paní herečka a její jestřábí žena určitě zůstane jednou z těch jejích nejslavnější rolí. Báječný výkon i charismatického bouráka a v té době maximálně ve formě stávajícího Rutgera Hauera! No a za zmínku stojí i zajímavost, že zde předváděl i první filmový krůčky Matthew Broderick, kterýmu to ale bylo platný, jak holičství na schodech ke gilotině. Nicméně pan Donner nám předvedl jak má v pětaosmdesátém roce vypadat krásná a nefalšovaná dobrodružná fantasy romantika! 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Navarre (Rutger Hauer) je během potyčky na louce s biskupskou stráží zasažen šípem do ramene. O dva dny později, když se opět mění z vlka na člověka, ale nemá na rameni žádné zranění. (Rattus Rattus)
  • Kůň, na kterém Navarre jezdí, je friesianský chovný hřebec, který pochází z Nizozemí, což je rodná země Rutgera Hauera, který jej hraje. Na tomto druhu koně často jezdívali středověcí rytíři. (HappySmile)
  • Během souboje mezi Marquetem (Ken Hutchison) a Navarrem (Rutger Hauer) v katedrále se hříva Marquetova koně neustále mění z dlouhé na krátkou, z husté na řídkou, a v jednu chvíli je zřejmé, že hříva koně je falešná. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama