Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casey Bowman je americký sirotek, který byl vychováván v klášteře dojo, kde se ho ujal mistr bojových umění Takedou. Z Caseyho se naučil bojová umění tak dobře, že ho Takeda zvažuje jako jednoho ze dvou kandidátů na svého nástupce, který bude mít za úkol pokračovat v dohledu nad posvátnou truhlou Yoroi Bitsu. Druhým kandidátem je další Takedův student Masazuka. Masazuka těžce snáší Caseyho přátelství s Takedovou dcerou Namiko a tak při vzájemném souboji s Casey na něj použije nepovolené praktiky boje. Za to ho Takeda z kláštera vyžene a za svého nástupce zvolí Caseyho. Masazuka potupně z kláštera odchází a slibuje pomstu. Za nějakou dobu se z Masazuky stává nájemný zabiják pracující pro společnost Temple Industries, kterou vede milionář Temple, který zároveň vede tajnou zločineckou organizaci a nechává Masazuku likvidovat své obchodní konkurenty. Masazuka stále cítí, že on by měl být faktickým nástupcem Takedy a stát se strážcem Yoroi Bitsu. Vrátí se tedy do chrámu, kde způsobí povyk a Takeda se proto rozhodne vyslat Caseyho s Namiko s truhlou do New Yorku za svým přítelem, profesorem Garrisonem. Masazuka znovu vrací do chrámu, kde povraždí všechny bojovníky a zabije i Takedu. Zjišťuje však, že truhla je pryč a že s ní Casey odjel do New Yorku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (218)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 10/10/// +už dlouho tu nebyl "kung fu" film, tentokrát v moderním provedení, choreografie soubojů, kamera, vše je vidět, zaujme krásná Mika Hijii, Scott Adkins v hlavní roli dobře vyniká -hudba mohla mít ještě větší gradaci, některé souboje mohli být vyřešeny rychleji, příběhově neuchvátí, jedná se o běžnou zápletku/// Isaac Florentine mi začíná dělat větší a větší radost. Jeho prvotní kiksy jako by ani nenatočil a nebo se konečně našel v akčním žánru. A jde mu to skvěle. Výborná podívaná, hlavně pro milovníky akčních filmů a starých kung-fu filmů, kterým nebude vadit modernější provedení a převedení starých tradic do dnešní doby. Sice je do oči bijící snaha tvůrců o jakousi sektu ve které je jeden stejně vypadající a stejně se oblékající rus vedle druhého. To asi aby byly ještě více nápadní, nebo snad aby se poznali navzájem, ale co už: na tyhle zvláštnosti se netřeba ohlížet. Důležitá je akce a ta je zde na jedničku./// Celkem 80%/// ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Isaac Florentine prostě tyhle dvd béčka točit umí. Obzvláště, když mu cestu rozkopává výborný Scott Adkins. Příběh je sice dementní, ale to byly naše milované akčňáky taky a nevadilo nám to. Florentinovi s Adkinsem jde hlavně o servírování výborné akce a to se opět daří na jedničku. Akci maj prostě oba zmáklou dokonale a Florentine asi vymačkal dvd rozpočet na maximum. Jen škoda trošku kolísavého tempa a celkem nevýraznýho záporáka. I tak je ale béčková duše celkem spokojena. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

My jsme měli Dudikoffa, dnešní generace má Adkinse. Jenže zatímco Americký ninja si minimálně kouzlo nostalgie uchovává dodnes, tenhle de facto remake nemá co nabídnout. Je sice moc hezké, že je to plné rvaček, ale ty jsou na jedno brdo a za chvilku unaví. O hereckých schopnostech protagonistů nemůže být ani řeč, ačkoliv nikdo asi nečekal zázraky. Jasně, co bych za to z kraje 90tých let dal, ale z dnešního pohledu je béčkový ninja žánr mrtvý. Mimochodem taky vás zaujalo, že New York bral metrosoupravy z SSSR? :D 15% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Sympatické akční béčko s kvalitními bitkami, ve kterých úřaduje výborný Adkins, jsem už potřeboval jako koza drbání. Pomineme-li bojové pasáže, je Ninja navzdory jednoduchému ději o chlup lepší než vyčpělé vězeňské drama Undisputed II. Náplň filmu a prezentace chladné oceli v rukou ninjů zasekávající se do lidského masa, doprovázená výšplechty krve, nabízí asociaci s Americkými ninji až po videohru Ninja Gaiden 2. Ninja akčňák pro dnešní generaci, proč ne... 6-7/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

S imfom sme sa zhodli na tom, ze celkovo ide "remake" Americkeho ninju pre dnesnu teen generaciu. Je to, ako keby Vam znamy pribeh Vasej mladosti rozpraval Vas potomok. Podstatu by vystihol, ale v detailoch by dodal to, co je podstatne/priznacne/signifikantne pre jeho generaciu. A na zaver by pravdepodobne s uksrnom pomrkol na Vas s poznamkou v ociach "za Vasich cias to mohlo fungovat, dnes je uz ina doba...". A vlastne by mal aj pravdu. Ovsem reziserom je tu nastastie Florentine, ktory zatial ako jediny dokazal Adkinsove telo a zrucnosti naplno predat (a takmer nic na tom nemeni fakt, ze herecky je Adkins minimalne rovnako prkenny ako Dudikoff). Ninja nie je toho vynimkou - da spomenut na vyborne bojove sekvencie z Undisputed II., navrsuje tesenie na Undisputed III. a potvrdzuje to, ze Border Patrol s JCVD dokatovali naozaj zasahy producenta. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama