Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casey Bowman je americký sirotek, který byl vychováván v klášteře dojo, kde se ho ujal mistr bojových umění Takedou. Z Caseyho se naučil bojová umění tak dobře, že ho Takeda zvažuje jako jednoho ze dvou kandidátů na svého nástupce, který bude mít za úkol pokračovat v dohledu nad posvátnou truhlou Yoroi Bitsu. Druhým kandidátem je další Takedův student Masazuka. Masazuka těžce snáší Caseyho přátelství s Takedovou dcerou Namiko a tak při vzájemném souboji s Casey na něj použije nepovolené praktiky boje. Za to ho Takeda z kláštera vyžene a za svého nástupce zvolí Caseyho. Masazuka potupně z kláštera odchází a slibuje pomstu. Za nějakou dobu se z Masazuky stává nájemný zabiják pracující pro společnost Temple Industries, kterou vede milionář Temple, který zároveň vede tajnou zločineckou organizaci a nechává Masazuku likvidovat své obchodní konkurenty. Masazuka stále cítí, že on by měl být faktickým nástupcem Takedy a stát se strážcem Yoroi Bitsu. Vrátí se tedy do chrámu, kde způsobí povyk a Takeda se proto rozhodne vyslat Caseyho s Namiko s truhlou do New Yorku za svým přítelem, profesorem Garrisonem. Masazuka znovu vrací do chrámu, kde povraždí všechny bojovníky a zabije i Takedu. Zjišťuje však, že truhla je pryč a že s ní Casey odjel do New Yorku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (218)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 10/10/// +už dlouho tu nebyl "kung fu" film, tentokrát v moderním provedení, choreografie soubojů, kamera, vše je vidět, zaujme krásná Mika Hijii, Scott Adkins v hlavní roli dobře vyniká -hudba mohla mít ještě větší gradaci, některé souboje mohli být vyřešeny rychleji, příběhově neuchvátí, jedná se o běžnou zápletku/// Isaac Florentine mi začíná dělat větší a větší radost. Jeho prvotní kiksy jako by ani nenatočil a nebo se konečně našel v akčním žánru. A jde mu to skvěle. Výborná podívaná, hlavně pro milovníky akčních filmů a starých kung-fu filmů, kterým nebude vadit modernější provedení a převedení starých tradic do dnešní doby. Sice je do oči bijící snaha tvůrců o jakousi sektu ve které je jeden stejně vypadající a stejně se oblékající rus vedle druhého. To asi aby byly ještě více nápadní, nebo snad aby se poznali navzájem, ale co už: na tyhle zvláštnosti se netřeba ohlížet. Důležitá je akce a ta je zde na jedničku./// Celkem 80%/// ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Bylo to umění stejně tak čisté jako nemilosrdné. Předáváno již tisíc let. Umění ninja a politika současnosti, to je to o čem film vypráví. Pár pěkných soubojů, které se dají sledovat, leč výstřiky krve a zvuk, který je doprovází je hodně přehnaný. Celkově je ten hudební i zvukový doprovod tohoto snímku hrozný. V jedné scéně jsem dostal záchvat smíchu. SITUACE : Útočníci střílejí jak vzteklí a jejich vůdce říká - CITÁT : Pamatujte, musí zůstat živí !!!! Na můj vkus tam bylo moc soubojů, kdy umírá až moc lidí, krev stříká jak z hasičského vozu a hudba je někdy až moc na nervy. Snímek, který už nikdy neuvidím. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl již 3x v rozmezí dvou let. Poprvé jsem byl nadšený, čtyři hvězdy byly jasnou volbou. Podruhé už byl můj dojem malinko slabší a dnes, když jsem film dokoukal potřetí, musel jsem jít s hodnocením dolů. Spojení Isaac Florentine a Scott Adkins jde krásně dohromady. Akční scény, choreografie a pohybové nadání Adkinse jsou parádní. (viz. filmy Undisputed 2 a 3). Tady ale musím říct, že režisér přestřelil. Když se film odehrával v Japonsku, byly to pěkné záběry, ale jakmile se děj přesunul do USA, film ztrácel na kouzle. No a v závěru, jak se Tsuyoshi Ihara snese z té střechy ve stylu Batmana, to si fakt mohli odpustit. Nicméně film díky nepřehnané délce nenudí, akční scény drží vaší pozornost, takže ho v pohodě dokoukáte. Dnes hodnotím film s konečnou platností 65%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Za takové cákance krve by se nemuseli tvůrci stydět ani v Bladeovi. Scott Adkins není žádný herec a tak se divák jen velice těžko může soustředit i na něco jiného než na jeho vypracované tělo a na souboje, kde krev opravdu caká jako z vola. Pochvalu si zaslouží nápaditá kamera. Příběh je dost o ničem a myslím že psaní scénáře zabralo asi tak 2 dny. Vyskytuje se tady nějaká tajná organizace ale ta je záhy nakonec zlikvidována. Jsem ještě zvědavý na paralelní film Ninja Assassin. Ale moc velké naděje do něj nevkládám. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že Scott Adkins je nejlepší filmový bijec poslední doby (a navíc velký sympaťák). Ninja dokonale naplňuje šablony filmového ztvárnění ninjů, tak jak jsme zvyklí. Je tu morálně nezkažený frajer, který kope pěkně vysoko, je tu kráska v nesnázích (která si ale dokáže poradit s protivníky docela dobře sama), je tu velmi, ale velmi zlý záporák, je tu troška mystiky a jsou tu tajemné artefakty. A proč ne, troška nostalgie nikdy neuškodí a hlavně, Scott Adkins se ukazuje opět ve skvělé formě, takže fanoušci bojových umění budou spokojeni. I když, jak už tu bylo tisíckrát řečeno, všichni vzhlížíme k Undisputed III, to jistě bude pořádná lahůdka. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama