Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vycházející z příběhu Jamese M. Caina se točí kolem destruktivního vztahu dvou milenců. Jejich problémy se nakupí poté, co skoncují s manželem, který jim překáží. Nick Smith, majitel restaurace u silnice, si najme Franka Chamberse jako pomocníka. Frank se zaplete s Nickovou krásnou ženou Corou. Ta přemluví Franka, aby jí pomohl zabít Nicka "nešťastnou náhodou". Ale víte, jak dopadají ty nejlépe promyšlené plány? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, nečetla jsem, ovšem tohle filmové zpracování je mi nejbližší, Lana Turnerová jako osudová žena bezchybná, nádherná, podmanivá.. Jakmile se rozehrálo dusné drama plné nedůvěry, vyšetřování vraždy, vstup právníků, pojišťováků, zapisovatelů a postupný rozklad mileneckého vztahu, bylo to skvělé a strhující.. Závěr + vysvětlení je v mých očích nejpovedenější ze všech snímků.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tady jsem čekal opravdu hodně víc. V první řadě je to Lana Turner, která mi absolutně nesedla a díky tomu jsem si ani neužíval moc celý film. Herecké výkony jsou vůbec něco, co mě tady neoslnilo. Předloha podle všeho dobrá, příběh sám o sobě není špatný, ale tohle provedení opravdu neberu jako výjimečné. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to relativní, ale jsou chvíle, kdy i Lana dokáže potěšit. Ale musím být extrémně zmožená povinnými projekce mimo můj žánr. Pak i ikonický noir může oslnit už jenom tím, jak se Lana nosí ve všech těch bílých kostýmech a jen mimořádně obleče černou... Jako celek je film přeci jenom extrémně překombinovaný, ale má vynikající atmosféru a naprosto ideální herecké výkony. Mrkám na Leona Amese. ()

senor 

všechny recenze uživatele

Slavná noirovka, ale mě prostě neseděla ta hlavní dvojka a jejich love hate/vztah, který přepínali jak na lusknutí prstu. Vždy potom co se něco vážného stane a se asi 7x za film Garfield vytasí se stejným narativním komentářem k tomu co se dělo pak několik dnů nebo týdnů a už asi potřetí je to hloupé. Lana Turner je tak moc femme fatale, že to ani už víc nejde. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Špičkový noir s parádní atmosférou. Blondýny mě kdovíjak neberou, takže mi přišlo až komické co všechno Garfieldova postava neudělá jen aby jednu z nich dostala do postele. Lana Turner ji ale trefila skvěle, takže se sympatiemi jsem na ni stejně neplýtval. Luxusní mrška ! Asi zkusím i remake jen tak, pro srovnání. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • Tehdejší publikum se zhrozilo, když bylo zřejmé, že John Garfield používá jazyk při líbání Lany Turner. (Kulmon)
  • Lana Turner prohlásila, že role Cory Smith byla její nejoblíbenější. (Kulmon)

Reklama

Reklama