Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeon Woo-chi je silný, ale nezbedný kouzelník, jenž se dostane do problému a je zaklet do obrazu. Za 500 let je zase osvobozen, aby přemohl démony, kteří utekli. Ale setkává se i s horšími věcmi, než jsou démoni. (balone)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (34)

honajz 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám rád korejské filmy - vždy mi přišly naprosto zmatené. Tohle je zmatené, digitální a i na martial art film až příliš nereálné. Asi mě pobuda kouzelník a bojovník v jednom měl pobavit, ale měl jsem problém s tím zjistit, jestli se děj odehrává, předtím, v jiné minulosti či v moderní současnosti, a proč tomu tak je. Řada scén na sebe nenavazuje, celá ta zápletka je volná, vymyšlená bez ladu a skladu a bez pravidel, a vlastně není ani komu fandit. Chvilku to baví, ale skutečně jen chvilku. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

No já nevím... film se v podstatě skládá z nepřetržité řady scén, jejich cílem je diváka ohromit, ale dějová linie je poněkud slabší, tak nějak typicky asijsky nedotažená a zmatená. Muselo to stát spoustu peněz a hraje v tom Lim Su-Yeong, ale přesto je to takový lepší průměr. Nebo možná spíš jenom průměr. ()

Reklama

hunty 

všechny recenze uživatele

Zábavně podaná korejská verze wuxia v současnosti (spokojil bych se i s perfektní Koreou 16.století, ale originalitě se meze v Ásii nekladou) s mnoha tamními hvězdami a s příběhem, který se může jevit přeplácaně, ale nakonec vůbec neurazí. Kouzelníci si mě chytli za srdce a není to vůbec pohádka, jak by se mohlo na první pohled zdát. Velmi mile mě překvapila rozkvetlá větev zapíchlá v boku, detail, který tak nějak zajímavě působil... ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Zmatený střih, přepálená stopáž a zbytečná grotesknost filmu značně ubírají tam, kde si nahrabal díky pěknému příběhu, který ale tu zmíněnou stopáž neutáhne, opět skvělému Dong-won Kangovi a pěkně vymyšleným kouzelnickým soubojům a celé té stvořené mytologii... A hlavně dobře zvládnutou paralelou do naší současnosti, kde je film vůbec nejzábavnější... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Osobně mě to teda až zase tak moc neohromilo, i když jsem se na to fakt těšil, ale jelikož je tu takovej v poslední době nešvar těhle asijských fantasy, a to ,že se to prostě zbytečně snaží být vtipně zábavný za všech okolností, i když to pak ztrácí vážnost v důležitých momentech, který by to potřebovaly jako sůl, tak se mi to bohužel nelíbilo tak, jak bych si přál. V podstatě se z toho stalo takový pseudopokračování Návštěvníků s Jeanem Renem, kterýho tu supluje Dong-won Kang a jako dívku tu má Su - jeong Im, což je rozhodně super výběr, ale dalo se s nim rozhodně zapracovat ještě líp, ale i přesto jsem se bavil ()

Galerie (59)

Zajímavosti (2)

  • Podkladem pro vznik hlavního hrdiny stála ze sedmnáctého století dochovaná korejská literární novela, o jejímž původu se toho do dnešní doby zhola nic neví, v níž se v roli kouzelníka, pomáhajícím chudým a bezbranným, objevuje mladý a mnohdy arogantní mladík, ne-li přímo uličník, Woo-chi Jeon, jenž, po spolknutí magického korálku proslulé devítiocasé lišky Gumiho (구미호), disponuje kouzelnickými dovednostmi taoistické magie. Prostý lid jej vidí jako svého hrdinu, který se z něj posléze i stává, neboť svoje schopnosti propůjčuje těm nejpotřebnějším. Na stejný námět vznikla v roce 2012 i poměrně úspěšná televizní série Jeon Woo-chi. (Conspi)

Reklama

Reklama